Khamis, 30 Januari 2014

Epilog

Pintu kamar diketuk berulang ulang kali. Kelihatan seorang wanita berpakaian t-shirt berwarna ungu dan skinny pants bercorak belang harimau bintang tercegat di depan pintu.

"Are you okay, darla?" Audy terus menyoal. Tania hanya tersenyum. Pahit saja riak mukanya.

"Okay lah der. Nothing I need to worry about walaupun orang yang I dah mula sayang dah tak de," Dia terus membelek-belek album kenangannya bersama Farhan dahulu. Saat mereka bermanja manja di atas padang, foto pra perkahwinan mereka.

"By the way, how's your face? Your nose? Ada doktor tu cakap apa-apa tak? Doktor tu pun cun gak. You tak nak usha ke?"

"Sial lah lu. Dia bukan taste aku. Jambu sangat. Rasa nak termuntah aku," Tania hanya ketawa.

"Kau tu lah. Gi lah couple dengan dia. Balak mantap, kaya harta bende. Kereta bape bijik kau nak mesti dia kasi punyalah," Audy terus memberikan pendapatnya yang Tania rasa memang tak patut.

"Lupakanlah si Farhan tu. You tau kan apa dia dah buat dekat I dulu?" Gertak Audy. Buku lima digenggamnya erat erat.

Tania hanya terus ketawa.
"Cantik tak acting I? Tak sia sia kau tukar identiti kau," audy menarik nafas lega.

"Ini Tania Yasmin Abdul Rahman lah. Jahat tak I?"
"Jahatlah juga. Ada bakat nak jadi Mona Fendi,"

Derai ketawa mereka terus memecahkan ruang sunyi udara.

"Kalau rasa sayang tu tak timbul, aku dah lama cincang dia, kau tahu," sambung Tania. Mereka ketawa lagi.

2 ulasan: