Ahad, 15 April 2012

Big Bang - Bad Boy



[G-Dragon]
geunal bameun naega neomu sibhaesseo, niga jinjjaro tteonagal juleun
mollasseo
“naega mianhae” i mal hanmadi eoryeowoseo, urin kkeutkka ji ga na
seonggyaki deoreowoso
maldo an dwineun illo datugireul haruyedo susip beon
neon ulmyeonseo ttwichyeonaga nan juwireul duriban
dasi dol-a-o-getji naeilimyeon bunmyeong meonjeo yeonraki ogetji
ichimimyeon

[Daesung]
Baby nan mothae neomuna mot dwaeseo deo jalhae jugosipeunde jal andwae
Everyday and night I’m so mean cuz I’m so real I’m sorry (but I can’t
change)

[G-Dragon]
niga saranghaneun naneun sorry I’m a bad boy
geurae charari tteona jal gayo you’re a good girl
sigani galsurok nal almyeoneun alsugok silmangman namatgetjiman

[Taeyang]
Baby don’t leave me I know you still love me
wae geurae soljikhi na malhae niga pilyo hae my lay lay lay lay lady my lay
lay lay lay lady

[TOP]
botongnamjawa dalla neomu himdeuldago
neon ajikdo sonyeogatti neomu yeoryeo maeilgatti uteojuneun ne gyeoten
naega neomu eoyeo
bappeudaneun pinggyero yaksokeul mirwobeoryeo mianhan na soksanghan maeume
gogaereul dollyeobeoryeo
nae kkumsokui sinbu ije geunyeong chingu heeojimi aswiun urideului chimmuk

[Seungri]
Baby nan mothae neomuna mot dwaeseo deo julhae jugosipeunde geuge andwae
Everyday and night I’m so mean cuz I’m so real so I’m sorry (but I can’t
change)

[TOP]
niga saranghaneun naneun sorry I’m a bad boy
geurae charari tteona jal gayo you’re a good girl
sigani galsurok nal almyeoneun alsugok silmangman namatgetjiman

[Taeyang]
Baby don’t leave me I know you still love me
wae geurae soljikhi na malhae niga pilyo hae my lay lay lay lay lady my lay
lay lay lay lady

[Seungri] amu mal hajima 
[Daesung] kwaenhi ganghancheok haetjiman sokeun dalla
[Seungri] nal beorijima 
[Daesung] naegeneun neomankeum nal ihaehaejul sarameun
[Taeyang] eobtdan geol neon algo itjanhayo baby, oh geudae come back to me
ye ye ye

[G-Dragon]
niga saranghaneun naneun sorry I’m a bad boy
geurae charari tteona jal gayo you’re a good girl
sigani galsurok nal almyeoneun alsugok silmangman namatgetjiman

[Taeyang]
Baby don’t leave me I know you still love me
wae geurae soljikhi na malhae niga pilyo hae my lay lay lay lay lady my lay
lay lay lay lady

[G-Dragon and TOP]
niga saranghaneun naneun sorry I’m a bad boy sorry I’m a bad boy sorry I’m
a bad boy
geurae chirari tteona jal gayo you’re a good girl you’re a good girl you’re
a good girl
niga saranghaneun naneun sorry I’m a bad boy sorry I’m a bad boy sorry I’m
a bad boy
geurae chirari tteona jal gayo you’re a good girl you’re a good girl you’re
a good girl

ENGLISH TRANSLATION :

I was too harsh that night
I didn't know you would really leave
The words, "I'm sorry", is too difficult for us that we take it to the end
Because I'm ill-tempered
We fight over stupid things numerous times a day
You take off crying, I look around and think,
'She'll come back tomorrow. She'll def call me first in the morning'

*Baby, I can't, I'm so bad that I want to be good to you but it's hard
Everyday and night I'm so mean cuz I'mso real so I'm sorry (but I can't change)

**Me, whom you love, Sorry I'm a bad boy
Yes, just leave me, good bye, you're a good girl
The more time passes, the more you get to know me, only disappointments will remain but
Baby don't leave me, I know you still love me
Why, yes, I'll tell you the truth, I need you
My lay lay lay lay lady
My lay lay lay lay lady

You're different from normal boys, it's so hard
You're still so sensitive like a girl
Next to you, who is always smiling next tome, I'm still too young
With the excuse that I'm busy, I postpone our date
Because I'm sorry, because I'm frustrated, I turn my head
The bride in my dreams is just a friend now
Upset over the breakup, we are silent

*Repeat

**Repeat

Don't say a thing
I act tough but I'm not inside
Don't abandon me
You know that there's no one who will understand me like you, baby
Oh you, comeback to me ye ye ye

**Repeat

Me, whom you love, Sorry I'm a bad boy
Sorry I'm a bad boy, Sorry I'ma bad boy
Yes, just leave me, good bye, you're a good girl
You're a good girl, you're a good girl (X2)




Rabu, 11 April 2012

Ouh--

Ouh--
Tercipta indah 
Tanpa segaris noda
Setitik cela
Sungguh sempurna..


Ouh--
Dua kolam
Jernih berkaca
Memukau
Terpukul..


Ouh--
Bersama kau..
Aku harap kekal
Selamanya
Andai aku mampu
Kau aku peluk..


Ouh--
Tapi mengapa
Kau perlakukan diri kamu
Seperti anjing gelandangan
Hilang arah
Berjenayah 
Gaya celaru..


Ouh--
Mungkin tutur aku
Tak romantis
Tak puitis
Sekadar rasa mahu melepas kata
Harap tak terasa


Ouh--
Aku ingin goda kamu
Tapi kamu terlalu jauh
Terlalu sukar 
Untuk aku sentuh
Untuk bentuk asal semula..






Look at u now?You are a fashion criminalist.shit.
Go buy new simple clothes or I'll cut your hair
while u're sleepin'

P/S : Ouh G-Dragon,my beloved Big Bang member.. 이렇게 슬픈지입니까? 내가 진정으로 너희에게 순진먼저 그리워-- wae ileohge seulpeunji ibnikka? naega jinjeong-eulo neohuiegesunjin meonjeo geuliwo ..

Segmen Pka Rahim : Feberet Color :)

Assalam :)


Yoohu!!! Hari ni,aku cuti sebab kt Sarawak hari ni,TYT kita sambut bufday..yelah kn..orang kaya..takpe walaupun dah tua bangka sambut hari jadi..ngehehe..konklusion nya pun,xbelajar biologi hari ni..kurang cikit kemengantukkan aku bila didendangkan dengan suara lunak merdu bak buluh perindu cikgu tu..hehe..


OK lah..bak kata para ulama,kata nabi yang mulia kita,Muhammad s.a.w dan juga Allah S.W.T. ada berfirman yang "MEMBAZIR ITU AMALAN SYAITAN",jadi jangan lah kita membazir masa,mari kita mulakan entri segmen kita hari ni.. :D


Pertama sekali,kita kena letakkan banner pokok yang glitter2 n cantik bebanget ni..plis tex ea luk,ok? (sesekali tak leh lah pakai english bebeno,kan?bak kata slogan kerajaan 'memperkasakan bahasa melayu,memartabatkan bahasa inggeris..hehe) 


Kalau dah geram sangat,jangan tunggu lama2.
Grab lah by stabbing pokok atas ni.
Sekali cukup dah untuk buat dia
rasa terharu and terbuka pintu hati:))

Memandangkan segmen ni demand sangat nak aku cerita sal kaler feberet aku,so aku cerita lh..ok..my feberet kaler is......trrrrrrrrrrddddddddduuuuuuummmmmmmmm.......


Putih!! Aku suka putih sebab dia kena dengan kaler kulit aku..selain tu,aku suka putih sebab dia nampak bersih dan menenangkan mata..putih jugak sebab tak de unsur lain yang boleh mencemarkan kannya..putih melambangkan diri ku yang naif sebenarnya,putih yang merupakan kaler yang universal n cun dengan semua warna yang digandingkan bersama dengannya..macam tu lah aku..seorang yang cun dengan semua orang..pas tu,sapa tak kenal kaler putih??Semua orang tahu kan??So,aku nak jadi seorang yang baik,universal n famous walaupun tak seglamour merah dan tak semisteri hitam..hehe..lagi satu,aku suka putih sebab bila gaun pengantin kaler putih,memang sangat lah cantik dan anggun seseorang wanita itu dibuatnya..bukankah sudah jelas yang putih ini menambahkan kebahagiaan seseorang ? Dan jugak kaler putih ni tak pernah menjadi sesuatu yang melambangkan kekecewaan bahkan lebih menenangkan seseorang bila stress atau kecewa,kan??Haha..n lagi satu..tak pe..tunggu lah jap..last punye??pliss..stay baca,k??ok..aku suka kaler putih ni jugak sebab aku suka tengok G-Dragon (Big Bang) pakai apa2 yang kaler ni..imej nya akan jadi seseorang yang bisa membuat aku cair..huh..dan jugak jadi budak baik..kan??Walaupun imej nya sekarang nampak keterlaluan,but its ok..aku suka G-Dragon yang naif pakai baju putih n peluk teddy bear yang dulu..hehe..:D

cute,kan??hehe..cair..

wah..huh.speechless

Yang latest punya G-Dragon gambar,boley google sendiri..hehe..ok takat ni je untuk entri ni..So,sekarang masa nak tembak-tembak orang bagi kena,tau!



OK,done untuk entri segmen hari ni..jumpa lgi..zasss!!





Ahad, 8 April 2012

Killing Is Fun.

Assalam :'(


Mood aku tak berapa nak baik ini malam. Tadi aku ingatkan Robin Hood aku datang nak jumpa tapi tak muncul2. Tak pa.


Pengkarutan - aku patut bunuh org..aku patut reka kes bprofil tinggi..bru potensi aku mnyrlah..bila aku bunuh org,aku sendiri yg akn buat autopsi sb aku pkr forensik..bila aku bunuh byk org,byk lh myat yg aku mst autopsi..jdi lebih byak lh pgalaman aku..hya org2 yg beriman dbn berakal yg mampu bunuh org..trima kasih kpd org ini,aku dpt tmbh kmahirn..tpi kblkgn ini,mreka smakin berubh..aku smkin pnas dn haus..knpa mereka berhenti??aku nak mkn apa??sudahnya,aku harus bunuh org dgn tgn sendiri..manusia tak boleh diharapkn! - aku hrp org seperti ini reput dalam neraka..






p/s : i'm really speechless tonight.sorry.

Jumaat, 6 April 2012

Segmen : Bloglist Blog Rilek-Rilek April 2012

Assalam :)


OK,ini malam..aku tak nak cakap banyak..cuma untuk kepuasan dan apa2 lah yang patut..aku rasa sangat penat lepas buat kerja bermacam2 hari ni..kemas rumah,cuci kasut,jemur ikan,sidai baju,basuh pinggan,mandi..bukan nak mengeluh..cuma nak bagi tau..(mengada-ngada..):P


Tak pa,kita join segmen je lah malam ni,ok?Dalam pengembaraan aku mencari followers yang ramai,tu dia,aku persembahkan...




Ni dia..kalau korang nak join aku jugak..jom ramai2,kita buat demonstrasi kat SINI!SINI!DAN SINI!

Tarikh tutup nya?? 10 APRIL 2012!!
Please be fast,ok??

Segmen : Sape Nak Tambah Follower

Assalam :)


Sekarang ni,aku bising2 taip guna keyboard sebab aku terbangun dari tido..ngahaha..ok..sambil-sambil tu,aku nak bagitau korang yang aku join satu lagi segmen yang boleh buatkan korang sume dapat ramai follower tau..so,what are you waiting for??




kucing atas ni cantik kan?so,cepat2 lh kita klik..
biar tinggi sikit pahala.. :))

Tapi sebelum tu,kepada orang Sarawak yang hit page ni nanti,aku nak tinggalkan korang dengan satu persoalan..sapa nama penyanyi nak belagu lagu "Tapi Bagaimana" - OST Vanila Coklat ya?Mun bena2 orang Sarawak,mesti dapat jawab soalan tok bh..haha..

Khamis, 5 April 2012

Magnolia Pert Giveaway 2012

Assalam :)


OK,kengkawan sume,hari ni,aku nak join satu lgi segmen untuk para blogger..tapi nama nya giveaway..aku join sebab GA ni sangat simpel dan tak memeningkan kepala aku nak buat entri..haha..copy & paste..ok,dah..







Untuk pengetahuan sume,GA ni habis pertengahan bulan April..so,sapa2 yang join,boleh kasi pukul sikit jam atas tu..lagi ramai,lagi PERRRRGGGGHHHHH!!!




P/S : For this 3 months,dude,I will be very very very very very busy...So,I need a cute watch besides my robin hood watch..Aku sangat sayang kat jam yang Robin Hood aku kasi kat aku..aku takkan calarkan jam tu..

Selasa, 3 April 2012

Klik Sini!

Assalam :)


Hari ni,aku tak ada idea nak buat apa..memandangkan kerja rumah semua dah siap,so aku buka blog..update..n....


BUAT B#D#??


Tak lah..ada satu perkara yang terlintas dalam kepala aku baru tadi..tapi bila aku nak tulis,aku padam balik..aku taip,aku padam balik..aku semangat nak bina ayat,aku padam balik..


Semuanya sebab ada benda yang tak kena..yang tak lengkap dari aku..yang tak cukup..
Ada2 saja..


Tapi tak pe lah..memandangkan masa pun tak mengizinkan aku untuk buat semua tu..sekarang cuma nak bentang kn idea n proposal aku je lah..ok..aku nak buat satu cerpen maybe,insyaallah..belum ada tajuk..ceritanya n ideanya ada..tapi tak tahulah nanti hujung nya cam ne..nak kena buka lagi otak ni kasi jalan2 kt luar kotak..baru bes cerpen tu..


Pasal cinta??Klise kot..aku pun tak tahu tema dia apa..tapi aku harap jugak nanti aku punya cerpen atau picisan-picisan aku masuk dalam antologi sekolah menengah..(eeh,perasannya..)


Tolong komen nanti..buat masa ni,aku masih belum jalankan projek aku tu.mungkin nanti dalam bulan 8 o 9,aku akan start dengan projek tu..sekarang,aku masih terlalu dimampatkan dengan aktiviti-aktiviti yang agak tak berfedah bagi orang2 yang tak tahu menghargai kehidupan dan kemanisan zaman sekolah..haha..


Kalau aku ada pembaca yang banyak,kan bes..ada jugak yang sibuk2 nak komen n bagi pendapat sal projek ni..tapi tak pe..sedikit-sedikit lama2 jadi KLCC..ngehehe..


By the way,aku masih mencari kontes yang buat undi2 blog pa sume tu..kalau ada,tolong inform,k?aku nak join..trafik lembap giler..huhu..


Projek ni aku nak bagi nama apa??PROJEK "..." ?Ahhh..masih sesak..tak dapat nak fikir lu..


Tapi yang pastinya,projek ni bukan sekadar menanam tebu di tepi bibir..


Aku sangat pasti..yup..


Ok..itu saja..aku akan update lagi untuk perkembangan Projek ... ni..


Sekian.. :'(


Buku ni lagi aku belum beli..haram pulak nak baca.
!@#$%^&*()_+


Yuna - Walking Like A Dream


I... love you...
Like, like, like, like, like, like I said I would...
I'll... take care... of you...
Like, like, like, like, like, like I said I would

You walk in like a dream...
Sending butterflies to my tummy
I don't want you to leave...
Cause I need, I need, I need you to be with me

Cause music sounds...
Better, better, better when I'm with you...
Oh my love
I'll never, never, never let go of you

I'll be there...
Like, like, like, like, like, like I said I would...
I... will stand... by you
Like, like, like, like, like, like I said I would

You walk in like a dream...
Sending butterflies to my tummy
I don't want you to leave...
Cause I need, I need, I need you to be with me

Cause music sounds...
Better, better, better when I'm with you...
Oh my love
I'll never, never, never let go of you
(Repeat twice)

Da, da, da, da, da, da
Da, da, da, da, da, da
Da, da, da, da, da, da, da...



p/s : for my beloved mr.robin hood..yes,i love u..don't worry,don't be scared.. :))






Isnin, 2 April 2012

"Cantik Bertudung" By Farina Hunny

Assalam :)


Hehe..lamak sudah tak join kontes2 cenggini,ye dak??Mana tak nye,kerja melambak..masa ada 24 jam tapi tak jugak cukup2 nak kasi patuh buat kerja..(hehe..ni ayat orang yg tak bersyukur..jangan pulak lepas ni ada yang copy paste pulak?!) 


Ok,kalau dah tahu buang2 masa tu tak elok..jom kita START!!


Firstly,aku kena letak banner yang cantik molek berbunga2 ni...comel kan??


Hit sini kalau nak join nye..kasi banyak,kasi gempak!



Secondly,aku tak nak cakap banyak..meh kita dengar pesanan dari penganjur kita..yeeppiie!

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

1. Digalakkan FOLLOW blog Farina .

2. Buat entry Contest "Cantik Bertudung" by Farina Hunny

3. Copy banner + FULL ENTRY( bermula dari SYARAT sampai BEST BY ye ) , then paste kat entry korang tuh .

4. Sertakan  gambar ( LENGKAP BERTUDUNG ) yang korang nak pertaruhkan . MAKSIMUM 3 sahaja :)

5. Gambar yang dipertaruhkan menjadi hak farinahunny.blogspot.com sepenuhnya

5. tag 3 orang kawan , pastikan dorang tau .

6. Link entry korang kat ruangan komen ( KALAU PRIVACY BLOG  , takleh buka , AUTOMATIK  batal )

Ok,takat ni..aku nak interframe jap sebab aku nak letak gambar2 yang aku pertaruhkan..hehe..

Oh..ini gambar masa aku tengah syok
berangan..


Yang ni pulak..tuuuuuuuutttt....hehe..tekan je butang "LIKE"


ok..this is act.my fav.pic..hari raya time.


OK..sekarang masa nak announce sapa yang bertuah saya tag!

#1 - Fifa Ley
#2 - eiydah Khalidah~~
#3 - Amirah Kamilah

OK!!!DONE!!
Nak tahu hadiahnya apa??Tengoklah bawah ni..tak susah..hehe  ^_^

HADIAH-HADIAH :

FIRST PRIZE 
❤ sehelai tudung / selendang 
❤ sebuah buku 
❤ seutas tasbih
❤ brooch
❤ ::: FREE sulam manik kat baju kurung :::

SECOND PRIZE
 ❤ sehelai tudung / selendang
❤ sebuah buku
❤ seutas tasbih
❤ brooch

THIRD PRIZE

❤ sehelai tudung / selendang
❤ sebuah buku
❤ brooch

NOTES 
: contest ini diadakan utk sejukkan mata tengok muslimah bertudung :')
: contest ini dibatalkan serta merta jika kurang daripada 20 peserta / Farina meninggal dunia sebelum contest ini ditutup :')
: hadiah simple saje la keyh  :') di"taja" sepenuhnya oleh Farina
: untuk hadiah pertama yg jahitan manik tu , agak leceh la ek :') sspe yg menang tu kne pos baju     korang utk dijahit *100% hasil tangan Farina* . kalau hantar tempah mahal ouh , ni kasi free je taw :')

BEST BY : 30/04/2012 
-atau maybe dipanjangkan-
Okie..bubbye2!
Wassalam...