Ahad, 30 September 2012

Ucapan Terima Kasih Khas Untuk Viewer & Follower Dari Segmen Jom Tingkatkan Follower Sampai Lebam


Assalam :)

 Pagi-pagi lagi dah on komputer nak hapdet entri ni..hehe..ok,aku tak nak cakap banyak cuma apa yang nak katakan kat sini ialah terima kasih kepada yang dah view and tak kurang jugak jadi follower aku..hehe..fella-fellas sume..untuk pengetahuan korang,korang jangan lah kecik hati sebab tak komen dekat entri korang..kite view tapi yelah banyak sangat..lagipun,kite bzy dengan exam hjung tahun..so,on2 blog just nak tengok whassup je..hehe..lagi satu,korang jangan risau jugak sebab aku dah follow korang.so...

Penat dah ni..cepat la cakap..


Bila korang tengok entri ni mesti korang klik kan nak tengok??yelah,bila kite buat entri ni,mesti kuar kat dashboard korang yang ada follow kite..yang tak follow tu,emm,lantak korang lah kan??btw,thanks sangat2 sebab menaikkan trafik ni walaupun segmen tu,aku dengar belum habis lagi kan?? so,masih ada peluang la korang nak ushar2 blog ni or follow..memang sangat-sangat dialukan..ok??kepada yang belum view,cepat-cepat view..just komen kat bawah tu and kite akan follow!!Yeay!!

Korang mesti suke je kan??


Khamis, 20 September 2012

"Seasonate Blogger" Menjejaskan Operasi Blog Korang?

Assalam.

Hye. Selamat malam. Dah tak main-main ni intro.Tak bes. Korang bukannya nak dengar pon apa aku nak nasihat dalam intro kan?? So,merajuk gaban ni..terus isi jelah..kalau tak dak isi,baca intro je tak guna kan??

So~

Seasinate Blogger>>Mende nya tu?? haha. Aku cipta sendiri itu istilah seasonate blogger yang maksudnya blogger bermusim. Sebab apa aku cakap macam tu?? Sebab aku seasonate blogger. :)

Pemerhatian saya sepanjang memblogkan blog sy ni ialah banyak blog yang sy follow ialah seasonate blogger. sebab apa?? mungkin sebab blogger semua nya buat kerja rumah ?? atau sibuk buat tesis?? emm...kerja over time tak tidur satu minggu?? macam tu lah agak nya kot..



Seasonate blogger ni jugak diperhatikan akan membiarkan blognya bersawang selama at least 3 bulan?? yerr..betul sangatlah tu. tapi tak pe. memang patut jugak lah follower sy tak bertmbh sebab keterencatan sistem geng blogger lain yang tak buat entri kan menurunkn jumlh visitor yang memberi pengaruh buruk kepada pengikut yang lain untuk turut sama divisit dan 50% difollow..kan-kan-kan?? Kenapa?? 50%? Aik,yelah..dah tak semua yang visit tu nak follow..sebab tu entri sebelum aku membayangkan kalau satu klik je pigi blog auto aku akn dapat follower,mmg bsyukur gila aku dibuatnya..ngehehe ^_^


seriusly,aku tak pernah buat entri gempak n lagi satu aku ni malas..sebab tu follower n viewer pon tak banyak..tapi padan lah jugak sebab entri merapu-rapu + malas online,nak hapdet belog ni..porrdaaa betul lah..

Aku tau korang minat K-Pop..so,tatap lah
puas-puas. Ini adalah iklan. Terima kasih. :)
so,nasihat saya..sebab tak puas hati tak kasi masa intro tadik..janganlah jadi seasonate blogger macam saya..sebabnya anda tidak akan dapat follower yang banyak dan penyokong setia akan lari.itu nasihat saya.jangan lupa ye??

Amaran Kerajaan : Jangan terpedaya dengan tipu helah para blogger kerana tajuk entri nya saja gempak tapi kandungannya adalah hampeh...sokonglah blogger buatan Malaysia!


Bayangkan...

BAYANGKAN...setiap kali orang klik and view blog ni,automatik that person akan follow..mesti sekarang dah 8408 followers dah..hmmm...titik.

Perempuan Make-Up,Lelaki Perlukah??

Assalam :)

Hai..jumpe lagi ye,kite arini? tapi nak cakap sal apa ek? Actually kite ni memang tak pandai nak intro2 bagai..tapi yelah..kite cakap yang ringan-ringan je,ok? Saya ni memang jenis yang suka berfikir tentang sesuatu perkara dan tulis semberono jer..coz that's my idea..haha..orang lain kisah apa kan??

So~so~so...

Bila perempuan make-up,lelaki pon make up jugak?? Esh,tang nampak skema jer tajuk entri ni..hehe..tapi tak pe..perempuan kenapa perlu make up?? sebab nak cantikkan wajah~nak bagi naik hidung~bagi bibir seksi "macam I" ~(haha!)~nak macam-macam lagi lah..kan-kan-kan?

Actually,perempuan nampak lagi cantik kalau tak mekap..tak betul?? Betul lah..muka natural lagi nampak cantik n asli kecantikannya..lebih-lebih lagi bila bangun dari tidur..n yang paling hot bila pmpuan pregnant..lagi asli kecantikannya..reason tang ni sy tak tau lah pulak kenapa..tapi rata-rata lelaki cakap macam gitu?? Ye ke dak lelaki???

Macam ni ek? Tak mekap??


Kalau lelaki mekap???

Yang ni sy jelik sikit..perlu ke atau tak perlu ke??Bagi aku,sometimes they need it but for almost every of the time,(betul ke idak english aku ni?lantaklah..korang baca memaham sendiri lah yer? :) lelaki tak perlu mekap lah..sebab kehenseman,kemachoan,ke...macam-macam lagi lah yang korang ada dan lebih dari perempuan lebih terserlah dan sedia ada kalau u guys tak pakai mekap..cayalah..tapi kalo bibir korang kering...perlu ke pakai lip balm or vaseline skin care tu?? tak payah ler kan?? doktor cakap minum air banyak-banyak je,1 saat bersinar balik lah bibir tu..hehe..sapa sokong pendapat ni?? 

Macam ni kan bagos..hensem lagi..sambil renung
biskut oreo yang tak dapat dibuka..


So`so`so

Girls and boys...
Mekap buleh,tapi jangan lebeh-lebeh..
Nanti jadi macam badut pulak..
Kang orang tengok,aduuuhhhhh!!!
Malu kat parent lah.. :)

Selasa, 18 September 2012

Segmen: Be My Follower by Didiey


Hallu!!! Balik je dari sekolah terus on blog..tengok lah..betapa hebat nya kesan sampingan blog ni kepada hidup aku baru-baru ni. Apa-apa pon,daripada kita berhempas pulas nak cakap banyak2 kat sini,lagi bagos kite join segmen..ramaikan follower..ok?


**kalau nak banyak follower,jum tumbuk banner kat atas ni !**


Next thing nak buat ialah ... nyatakan jumlah follower setakat entri yang dibuat..dan sasaran..


Sasaran nya..of course lah..kalau boleh..


HAHAHAHA! Cool kan? Itu pon kalau bertuah dapat popular cepat..adusshh!!



Isnin, 17 September 2012

Segmen : Jom Tingkatkan Follower Sampai Lebam

Assalam :)

Yau-yau..halo beb..wa sekarang tengah boring..sebab tu updet entri balik ni..haha..tapi kali ni wa nak ajak lu,lu and lu semua ni,yang tengah dok khusyuk baca entri ni,kononnya yang rugged sangat dia punya tajuk sebab tu ramai datang terjah untuk join sama-sama balik segmen ni..memang bes!


** tenyeh sat banner kat atas ni kalo nak kasi gegar segmen ni..**


So,next step is to bagitau berapa jumlah follower kite..
Teka#??

ALAA.. 


Sikit sangat kan??

Jadinya,kalau anda salah seorang yang ingin diberkati hidupnya,jum lah ushar saya punya blog,ok??Blogging and blogwalking and following is FUN! :)




Adam & Hawa : Drama TV Yang Tengah HOT Sekarang!

Assalam :)

Korang pernah baca novel Adam & Hawa tak??Alah..novel Aisya Sofea tu?? Eleh,takkan tak pernah kot?? Betol tak pernah? Jangan ngaku peminat novel tegar lah kalau tak pernah baca. Entri ni untuk golongan yang pernah baca novel tu jer,k??

So,hari ni,kita nak buzz-buzz pasal drama TV yang tengah hot kat Mustika HD sekarang nih..sapa yang tak dek siaran Mustika HD,tempahlah kat mana2 ejen Astro sekarang yerkk?? (alamak!promo plak!) dijamin lah korang takkan menyesal sebab citer tu,setakat ni,memang bes giler..sebab apa?? sebab watak orang-orang dalam tu lah,dorang memang pandai berlakon..hahaha..

Tapi yang paling tak bes nye kan...heroin die..tak cun sangat lah..tak cantik macam Hawa yang diidamkan..tapi zaman sekarang ni,tak kisahlah muka cantik pon kan,kalau hati busuk,tak kemana jugak?? emm...rasa2nya moral attitude tu jugak lh yang nak ditonjolkan dalam citer tu kot..nak tunjuk yang muka tak sepadan hati..sebab pompuan watak jahat @ antagonis nya tu cantik tapi eeuuwww..gedik giler! BTW,pemilihan watak antagonis nya memang saya setuju tapi tak untuk heroin nya..(maybe sebab tu jugak lah at first tak teringin nak tengok citer ni walaupun ada Aaron Aziz..ahaks!)

Inilah heroin nye..Nadiya Nisaa'

Cuba korang bandingkan pulak dengan antagonis nya pulak..

Ini lah dia.. Anzalna Nasir



But sangat setuju dengan pemilihan watak Adam yang diberikan kepada Aaron Aziz yang sememangnya orang gelar Lelaki Melayu Terakhir..wahahau! Hehe..no komen pasal dia because so far,everything is undercontrol and very impressive..

Hok aloh..ada isteri dio ler..


That drama sekarang ni baru permulaan..so masih belum terlambat untuk korang ikuti perkembangan dia..jadi,jangan sia2kan peluang ni dan tengok lah citer itu! OK? Mesti tak menyesal punya..Saya tak nak bagi tau citer dia macam mana sebab kita ada hak sendri untuk menilai hasil karya orang lain dan sejauh mana ke"ori"an nya tu,we speak on it by ourself. BTW,selamat menonton!


Gempar! Manusia Mampu Lahir Semula Jika Mereka Mahu!

Assalam :)

 Hari ni,kita borak pasal manusia yang mampu lahir semula kalau mereka mahu. Secara ringkasnya,aku ceritakan dalam bentuk pasangan yang sedang bercinta dan ingin melangkah ke alam yang lebih serius...


Aisyah        : Awak,awak percaya ke tidak manusia ni boleh lahir semula kalau mereka nak??
Young Dae : ESHH! Mana ada manusia yang boleh lahir semula lah awak. Awak ni mengarut 
                      lah.
Aisyah        : Kalau saya kata boleh??Andaikan lah awak percaya,ok??
Young Dae : OK,kalau saya percaya??
Aisyah        : Kalau awak percaya,awak boleh lahir semula,apa tujuan awak nak lahir semula??

Young Dae : Mestilah nak buat semua kebaikan dalam hidup saya dan manfaatkan 
                      manfaatkan sepenuhnya peluang kedua untuk saya masuk syurga.Kenapa??
Aisyah        : Jadi,tak mustahil awak boleh lahir semula.Percayalah. Saya tak boleh lahir
                      semula tapi saya akan berusaha untuk rasa seperti lahir semula.
Young Dae : So,how???You know how ah??
Aisyah        : I know how. But I must teach you..esh,cakap BM jer senang..tau,tapi saya kena 
                      ajar awak jadi orang yang betul-betul sedia dulu..baru lah awak dapat lahir 
                      semula.
Young Dae : OK,macam konsep NIRVANA tu ek??
Aisyah        : Yang tu lain..yang ni lain..
Young Dae : Lain??Ok..tapi betul ke boleh??
Aisyah        : Boleh..sekarang pun boleh..tapi awak belum sedia lagi..saya kena ajar awak bagi 
                      sedia dulu.
Young Dae : Jum lah! Saya dah tak sabar ni! Awak,jum lah sekarang.
Aisyah        : Jum kita pi kedai buku Abdul Majeed.
Young Dae : Buat apa gi situ??
Aisyah        : Beli buku nak ajar awak sembahyang,ajar awak apa tu Rukun Iman,Rukun Islam
Young Dae : Ooouuhh~tau lah kita nak kawen..hehe..
Aisyah        : Bukan setakat tu..awak nak tau satu hal tak?? Bila seseorang itu muallaf atau 
                      baru peluk Islam,dosa-dosa lamanya akan gugur dan dia itu adalah orang suci 
                      sesuci seorang bayi yang baru lahir..tanpa dosa..dan segala amal ibadatnya yang 
                      baru akan dikira sebaik saja dia selesai melafazkan kalimah syahadah..
Young Dae : (~~Menangis~Terharu sob~sob) Aisyah,terima kasih kepada Tuhanmu kerana 
                      menemukan saya dengan awak..


Saya sering tertanya2..apakah nasib orang yang dilahirkan sebagai orang yang bukan Islam..adakah itu satu dugaan buat mereka untuk mencari kebenaran?Bagaimana pula nanti bila mereka yang tidak menemukan kebenaran itu meninggal sebagai bukan Islam?Bukankah pahala dan amal kebaikannya terapung tanpa dapat ditimbang di atas neraca Al-Mizan?Maka tidak beruntung lah mereka jika terus masuk ke neraka yang paling hitam,kelam dan maha panasnya jika mereka tidak berusaha untuk mencari kebenaran? Tapi apa pula kita?? Adakah ia bermakna kita lebih beruntung kerana tugas kita cuma menggilap keimanan itu sebersih-bersihnya? Sering ku berfikir hal itu...Terima kasih,ya Allah ya Tuhanku.. 

Bila YB Makan....

Assalam :)

Peristiwa ni sebenarnya dah lama dh tapi sengaja nak tulis akhir siket sebab nya MALAS -MALAS - MALAS - MALAS - MALAS - - - tak ler lama sangat yerr.haha..adalah dalam 2 hari yang lepas?? Ahhh..lupakan itu semua! Jum kita bercherita!

Seperti yang anda semua sedia maklum (sedia maklum ker??) saya ni tinggal kat kawasan kampung yang selalu jadi perhatian YB. So,untuk YB yang tersayang pun,kita sanggup nak buat jamuan rumah terbuka dekat gelanggang kampung.

Dipendekkan cerita,bila dah habis kemas semua2 tu..bersiap saya dan ahli keluarga nak gi situ..rumah dekat ..tak jaoh pon..haha..2cm jer..(arum bulaknya tek bah>>) Bila tunggu punya tunggu punya tunggu..dah dekat 2 jam duduk tahan lapar kat situ..jam dah pukul 1.30 PETANG..cuba kau bayangkan..menahan kelaparan adalah sesuatu yang menjahanamkan bagi saya yang memang makan tiap hari bagai tak makan setahun ni..ko paham tak ayat ni??kalo tak paham,buat2 je yerr..hehe..



Sementara tunggu YB tu datang,ada satu jer aktiviti orang buat kat situ..karaoke lagu raya...emmm,,ummm,,eeerrkkk..saya tak tau nak cakap gimana tapi tolonglah...hehe..tau2 lah..sory lah kalau ada yang terasa..kalau terjumpa blog ni dan korang terasa,,jangan lah yerr..saya ni manusia biasa..

Ok,sekarang ni,time bila YB dah datang pulak..haaa..tu dio..duduk memang ler makan kan??Tapi sekejap jer..tapi saya faham..dia dah banyak melawat kampung lain tadi..jadi..apalagi?? Kitorang yang serbu kat situ pun serbu lah makanan dia macam garuda bila dia balik..hahaha..jahat kan??Sebab apa serbu??Sebab hidangan untuk dia spesial wooo..

So,bila balik,terpaksalah pulak cuci pinggan mangkuk yang lepas orang-orang guna.naseb bek tak banyak..kalau banyak..tak tau lah....

Tapi kan...tak yah citer lh..haha.. :)

Selasa, 11 September 2012

How To Be "Youtube Star,Famous Blogger"

Assalam :)

Actually,sy ni dah ngantuk tapi alang-alang,idea malam ni mencurah-curah pulak..buat lah lagi satu entri ni..yer..lantak korang lah nak baca ke idak tapi yang pasti,nak tulis jugak entri ni.  Biasa kan orang selalu pi audition K-Pop Star lh,bla-bla-bla- lah kn? Tapi kali ni nak usha pasal Youtube Star pulak..n tak lupa famous blogger..

How To Be Youtube Star?? or Famous Blogger if u are capable to write more than a kilometre essay?? Jawapannya? Senang je. Google lah.Kalau cari kat entri ni,memang lah tak dapat sebab nya tajuk nya yang bikin saspen kat korang je. Haha :)

Tapi ia masih berkisar tentang tajuk lah. Macam mana orang tu boleh terkenal dalam sekelip mata macam Najwa Latif,Zee Avi,Greyson Chance,Justin Bieber n many-many more lah.Why? Why ah? Bak kata orang,there must be "WOW!" factor yang boleh buat dorang ni menonjol sampai ke tahap yang sebegitu sekali famousnya. Tak kiralah stail tudungnya ke,cara dia nyanyi ke,gigi nya jongang yang orang nampak "eeh,cutenya!!!",aura ke..entahlah..

"Nak perform ni,nak perform ni! Kena pakai cantik-cantik ni!"

Mati ler..Zee Avi pun dah pandai berbahas dah
sekarang..

The same thing happen kat famous blogger..ada orang cakap blog cantik boleh masuk tv,ye ker??Blog Kak Fatin Liyana tak delah cantik,pakai classic template pulak tu,masih jugak dapat anugerah blogger of the year..emm..tapi kalau cara penulisan blog,I setuju. Itu memang.

Tapi masalahnya sekarang,apa rahsia tarikan orang ramai kat golongan yang macam ni? Dan yang paling utamanya,macam mana nak majukan blog sy ni??Emm..

Kalau anda blogger prihatin,do leave suggestions,yang klise ke,yang tak klise ke,yang gila tak masuk dek akal ke,komen je..marilah kita menabur amal jariah untuk blogger yang daif dalam dunia ni macam saya :) Hehe.

OKU Boleh Buat Tapi Kenapa Kita..Hampeh?

Assalam :)

Nyibuk jap >_<

Larut-larut malam ni,gigihkan jugak nak kasi meriah sikit blog sebab lama dak hapdet.Berhabuk an?So-so-so..kiranya nak bersihkan la ni. Tiba-tiba otak yang malas nak belajo n suka berkhayal ni termuhasabah.Jadi,tulis lah ni satu entri pasal kita.Especially golongan remaja.*Darah mudalah katakan. Kita pun tak terkecuali. :)

Kenapa budak-budak zaman sekarang tak macam dulu?Cuba kita renungkan..yelah of cos,sebab perubahan masa..ada orang kata...

Wei,beb,kita dah maju..takkan nak main kat tepi parit berbuih hitam kot??eeeeuuuwww---tak kelasssss lah.
Tak kurang jugak yang cakap macam ni..

 Kita,sebagai warganegara,tidak sepatutnya malas..kalau malas,hancurlah negara..

Nak kasi tau,yang ni agaknya yang educated sikit lh yang cakap..tapi..tetap jugak sama macam dialog num 1..pandai cakap tapi dok buat..

Hey manusia yang bergelar remaja yang hidup di muka bumi Malaysia,

EH,PIGI DAH..KORANG YANG CAKAP MACAM GITU TAPI TAK BOLEH BUAT PUN TAK GUNA LAH.

Ok,bek kita chill kejap.Tak bek marah kan?Ini adalah opinion peribadi.Bermuhasabah itu termasuk saya yang kadang-kadang lebih hampeh dari orang paling hampeh kat Malaysia nih.So,kenapa kita tak boleh buat macam orang lain boleh buat?? Kita tau buat apa?? Try to think and learn from our mistakes..George Santayana pernah cakap,orang yang tak mengingati sejarah tu boleh ulang balik sejarah lampau. Kan-kan-kan??

Baru-baru ni..haish! Aku memang geram tahap dewa la dengan golongan yang pi tunjuk **** (kat situ censored ek,tak sanggp pulak nak sebut :p) 

** Hey,muka hensem pon tak guna kalau perangai macam tu,bagi malu mak bapak je. 
** Perempuan pun sama. Muka je cute,putih melepak,tapi hati busuk bagai bangkai.

Tok sah lah kita nak tukar bendera bagi lagi huduh. Bako bendera Jalur Gemilang,bior le Usop Wilcha nak bako rumah Mak Limah tak po lah jugak..ni dak..hey..

Kita tak usah lah tunjuk kejahilan dan kebodohan kita..kang tak pasai-pasai bila orang luar tahu kita ni macam air tenang,tapi buaya-buaya bergaduh dalam tu..habis lah! Orang luar pf coz,nak amek kesempatan..nak jajah balik..

Jangan kau! Negara kita masih ado hutan simpan,masih ado minyak,masih ado potensi besar..nak bagi kat orang lain guna,kita kaut hampas je? TAK BOLEH JADI!

Jangan lah kita belajar tinggi kalau kita rasa nak buat benda semua tu. Lebih baik jadi budak kampung yang jahil,tinggi jati diri daripada orang berpelajaran yang lagi teruk dari siput babeh pemikirannya. 

Sebab tu lah,aku bangga dengan mamat sorang nih. Namanya Mohamad Ziyad Zolkefli. Atlet lontar peluru negara yang menang pingat gangsa Sukan Paralimpik London 2012. Dia menghadapi masalah F20 (masalah pembelajaran). For real?? kan? Masalah pembelajaran dapat pingat gangsa Paralimpik? Hey korang,say lah WOW! Golongan inilah yang patut diberi pencen seumur hidup dan ganjaran yang lagi besar because they fight till the end with their disabilities. Bukan senang. 






OKU-OKU pun dia,hasrat dia ialah nak tengok rakyat Malaysia bangga. Kita yang sihat walafiat ni,ada ke?? Bawa balik rumah,jumpa mak bapak,sayang negara,perangai baik,jadi suami mithali ni..(emmm..apalah). BTW,korang fikir lah sendiri.


p/s : kalau ada,tak banyak lah,3/4 manusia macam ni kat Malaysia,kan bagus..termasuklah aku..huhuk (batuk jap ~)






Jumaat, 7 September 2012

What is the meaning of "Life" ?

Assalam :(

Ok,my name is bla-bla-bla. Saya tak waras. Sebab kebelakangan ni,saya sakit mental. Actually,a few hours ago,specificly yesterday. Saya tak tahu kenapa tapi saya tak pernah rasa macam ni seumur hidup saya. How can I TELL YOU? OMG. How bah? Emm.. ok,it's ok. Apa tujuan saya buat blog ni? Saya nak letak random things dalam ni. Tapi malas nak tulis. Sebab apa? Entahlah. Ni entri merapu. Saya tak tahu nak tulis apa. Kalau sesiapa yang terbaca entri ni,tolong bagi sya suggestion. Saya tak rasa saya sihat sekarang. Jadi,minta maaf ya. Have a nice day.