Khamis, 20 September 2012

Perempuan Make-Up,Lelaki Perlukah??

Assalam :)

Hai..jumpe lagi ye,kite arini? tapi nak cakap sal apa ek? Actually kite ni memang tak pandai nak intro2 bagai..tapi yelah..kite cakap yang ringan-ringan je,ok? Saya ni memang jenis yang suka berfikir tentang sesuatu perkara dan tulis semberono jer..coz that's my idea..haha..orang lain kisah apa kan??

So~so~so...

Bila perempuan make-up,lelaki pon make up jugak?? Esh,tang nampak skema jer tajuk entri ni..hehe..tapi tak pe..perempuan kenapa perlu make up?? sebab nak cantikkan wajah~nak bagi naik hidung~bagi bibir seksi "macam I" ~(haha!)~nak macam-macam lagi lah..kan-kan-kan?

Actually,perempuan nampak lagi cantik kalau tak mekap..tak betul?? Betul lah..muka natural lagi nampak cantik n asli kecantikannya..lebih-lebih lagi bila bangun dari tidur..n yang paling hot bila pmpuan pregnant..lagi asli kecantikannya..reason tang ni sy tak tau lah pulak kenapa..tapi rata-rata lelaki cakap macam gitu?? Ye ke dak lelaki???

Macam ni ek? Tak mekap??


Kalau lelaki mekap???

Yang ni sy jelik sikit..perlu ke atau tak perlu ke??Bagi aku,sometimes they need it but for almost every of the time,(betul ke idak english aku ni?lantaklah..korang baca memaham sendiri lah yer? :) lelaki tak perlu mekap lah..sebab kehenseman,kemachoan,ke...macam-macam lagi lah yang korang ada dan lebih dari perempuan lebih terserlah dan sedia ada kalau u guys tak pakai mekap..cayalah..tapi kalo bibir korang kering...perlu ke pakai lip balm or vaseline skin care tu?? tak payah ler kan?? doktor cakap minum air banyak-banyak je,1 saat bersinar balik lah bibir tu..hehe..sapa sokong pendapat ni?? 

Macam ni kan bagos..hensem lagi..sambil renung
biskut oreo yang tak dapat dibuka..


So`so`so

Girls and boys...
Mekap buleh,tapi jangan lebeh-lebeh..
Nanti jadi macam badut pulak..
Kang orang tengok,aduuuhhhhh!!!
Malu kat parent lah.. :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan