Khamis, 29 Mac 2012

Tentang FaceBlog

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH.



Edit


Jumaat, 23 Mac 2012

Kau..Jangan Jauh..

Mo..
Buyak no mo jauk keman ko..
Tao mey mo ko lulo mo giih..
Mey keban aseng ko bak piter..
Wakno nerasa ko ubang eh..


Mo..
Ubang mo mulik nah..
Ko luk nyambut mo..
Ko luk pateng menangis..
Idun makalah wak keban en ko..
Bak piter ngah mo..
Kubah tan aseng ko nelisuk mo katah-katah..
Tuhan mak tao..
Tan aseng ko..


Mo..
Kad'ng-kad'ng..
Tiap kali ko menyenged lo mero mo sabey..
Buyak no mo terlalu lemah teng idun..
Buyak no mo terlalu susud wakno iter dun..
Mo tao mey..
Juk matah ko pusai amau pipey..
Tiap kali ko menyenged..
Buyak no mo badik anik..


Mo..
Ko mey kep'ng menak mo sidun gaya..
Mo tao mey buyak no..
Buyak ko hormet mo..
Ko to mero..
Ko sayang teng mo..


Mo..
Ko pernah menyenged gak..
Kubah mak gaya ko adak mo melisuk ko..
Ko mey sanggup..
Mibey gunah ko mudip..
Adak sidun gaya..
Pernah gak ko tersenged bak bebenuk..
Sak mo seder betapa ko mey kenah miau mo..
Betapa ko sayang mo..
Betapa ko perlu mo wang udip ko..
Tapi badik ateng lah ko bak besidun gaya..
Allah mey nerimak ko..
Matai ko mibey imen wang nyawah..
Tapi ko sanggup gilah..
Semata bak menak mo seder..
Nyesel mo mibet ko sabey..
Buyak ko sayang anik-anik teng mo..


Mo..
Nak mo jauk agik keman ko..
Ko menyabk ateng-ateng keman tuhan..
Medan mak mo mulik awes..
Medan mak masa makau awes..
Medan mak kerjah mo awes..
Medan mak semuah dun awes..
Ko mey keban mudip mibey mo..
Wang udip ko..
Labik pidan-pidan..
Ko mo japah mak bey..
Ko janji..


p/s : hanya tuhan yang tahu..aku rindu kamu.. :'(



Rabu, 21 Mac 2012

Lana Del Rey - Video Games



Swinging in the backyard
Pull up in your fast car
Whistling my name

Open up a beer
And you say, "Get over here
And play a video game."

I'm in his favorite sun dress
Watching me get undressed
Take that body downtown

I say, "You the bestest."
Lean in for a big kiss
Put his favorite perfume on

Go play a video game

It's you, it's you, it's all for you
Everything I do
I tell you all the time
Heaven is a place on earth with you
Tell me all the things you want to do
I heard that you like the bad girls
Honey, is that true?
It's better than I ever even knew
They say that the world was built for two
Only worth living if somebody is loving you
Baby, now you do

Singing in the old bars
Swinging with the old stars
Living for the fame

Kissing in the blue dark
Playing pool and wild darts
Video games

He holds me in his big arms
Drunk and I am seeing stars
This is all I think of

Watching all our friends fall
In and out of Old Paul's
This is my idea of fun
Playing video games

It's you, it's you, it's all for you
Everything I do
I tell you all the time
Heaven is a place on earth with you
Tell me all the things you want to do
I heard that you like the bad girls
Honey, is that true?
It's better than I ever even knew
They say that the world was built for two
Only worth living if somebody is loving you
Baby, now you do

Now you do
Now you do
Now you do

Now you do
Now you do
Now you do

It's you, it's you, it's all for you
Everything I do
I tell you all the time
Heaven is a place on earth with you
Tell me all the things you want to do
I heard that you like the bad girls
Honey, is that true?
It's better than I ever even knew
They say that the world was built for two
Only worth living if somebody is loving you
Baby, now you do

Now you do
Now you do
Now you do
(Now you do)
Now you do
Now you do
Now you do


Lana Del Rey - Born To Die


Feet don't fail me now
Take me to the finish line
All my heart, it breaks every step that I take
But I'm hoping that the gates,
They'll tell me that you're mine
Walking through the city streets
Is it by mistake or design?
I feel so alone on a Friday night
Can you make it feel like home, if I tell you you're mine
It's like I told you honey

Don't make me sad, don't make me cry
Sometimes love is not enough and the road gets tough
I don't know why
Keep making me laugh,
Let's go get high
The road is long, we carry on
Try to have fun in the meantime

Come and take a walk on the wild side
Let me kiss you hard in the pouring rain
You like your girls insane
Choose your last words
This is the last time
Cause you and I, we were born to die

Lost but now I am found
I can see but once I was blind
I was so confused as a little child
Tried to take what I could get
Scared that I couldn't find
All the answers, honey

Don't make me sad, don't make me cry
Sometimes love is not enough and the road gets tough
I don't know why
Keep making me laugh,
Let's go get high
The road is long, we carry on
Try to have fun in the meantime

Come and take a walk on the wild side
Let me kiss you hard in the pouring rain
You like your girls insane
Choose your last words,
This is the last time
Cause you and I
We were born to die
We were born to die
We were born to die

Come and take a walk on the wild side
Let me kiss you hard in the pouring rain
You like your girls insane

Don't make me sad, don't make me cry
Sometimes love is not enough and the road gets tough
I don't know why
Keep making me laugh,
Let's go get high
The road is long, we carry on
Try to have fun in the meantime

Come and take a walk on the wild side
Let me kiss you hard in the pouring rain
You like your girls insane
Choose your last words
This is the last time
Cause You and I
We were born to die
We were born to die


Amy Winehouse - Rehab



They tried to make me go to rehab but I said 'no, no, no'
Yes I've been black but when I come back you'll know know know
I ain't got the time and if my daddy thinks I'm fine
He's tried to make me go to rehab but I won't go go go

I'd rather be at home with ray
I ain't got seventy days
Cause there's nothing
There's nothing you can teach me
That I can't learn from Mr Hathaway

I didn't get a lot in class
But I know it don't come in a shot glass

They tried to make me go to rehab but I said 'no, no, no'
Yes I've been black but when I come back you'll know know know
I ain't got the time and if my daddy thinks I'm fine
He's tried to make me go to rehab but I won't go go go

The man said 'why do you think you here'
I said 'I got no idea
I'm gonna, I'm gonna lose my baby
so I always keep a bottle near'
He said 'I just think you're depressed,
this me, yeah baby, and the rest'

They tried to make me go to rehab but I said 'no, no, no'
Yes I've been black but when I come back you'll know know know

I don't ever wanna drink again
I just ooh I just need a friend
I'm not gonna spend ten weeks
have everyone think I'm on the mend

It's not just my pride
It's just 'til these tears have dried

They tried to make me go to rehab but I said 'no, no, no'
Yes I've been black but when I come back you'll know know know
I ain't got the time and if my daddy thinks I'm fine
He's tried to make me go to rehab but I won't go go go



Isnin, 19 Mac 2012

Emmm...Blogwalking Hari Ini...

Assalam :D


Hari ni,dalam keadaan yang sihat walafiat,aku doakan agar semuanya berada dalam keadaan yang sihat jugak cam aku ^_^ hehe..yelah..kalau tak sihat,takkan lh nak baca entri ni,ye tak??haha..ok2..


Pada petang yang mulia ni,aku nak cakap sal follower..aku tahu,yang aku masih terlalu baru untuk membicarakan pasal follower2 o some sort of that things tapi biarlah,semua orang ada mulut..dan mulut Allah SWT bagi kat manusia untuk bercakap..so,kalau kita tak guna,bagus tak yah ada mulut,kan??Tapi kalau tak de mulut,susah pulak nanti nak bela diri kat mahkamah bila orang yang hati perutnya busuk macam bangkai tikus dalam parit belakang rumah fitnah kita,ye tak??Haha..


Tetiba aku rasa seram tengok gambar ni..uh..



Ok,sebentar tadi..aku berblogwalking ke beberapa blog..n kbanyakannya aku jumpa blog peribadi n sharing kerjaya sebagai penulis novel..tapi dalam blog dia,cuma tayangkan manuskrip yang dia buat..dia buat link khas n tayang kt orang suoh bukak link tu n tengok hasil kerja..wah2..kreatif jugak en??lagi murah n lagi ramai yang boleh baca tanpa ada batasan mukasurat yang penat jari kita nak selak satu2..kadang2 kn,punca rakyat Malaysia sgt2 malas nak baca buku ialah kerana kepenatan nak selak mukasurat buku tu..nak baca bukannya susah pun..ye tak??haha..(*merapu mod*)


Kawan-kawan,ini buku.. ;)



Tapi persoalannya,sejauh mana blogger ni,diorang nak follow kita balik bila kita dah review blog diorang dengan rasa ikhlas hati dan belas kasihan di kelas pertama..tapi aku tak paksa orang follow aku..manusia ada hak asasi..ngehehe..cuma,bila blogger tak mesra,manalah datangnya orang lain nak follow korang balik..betul tak??I don't have any right to judge..cuma,renung2kan.."BUDI BAHASA BUDAYA KITA" n "MASYARAKAT MINDA KELAS PERTAMA" :)


Jangan dilupakan.....



Ok..itu lah..rasa2nya,itu jelah yang dapat aku ulas tentang segmen blogwalking aku hari ni..hehe..malas nak cakap banyak..nanti berbuih mulut..susah jugak..orang pun bukannya suka kita cakap merapu2,kan??Menyesakkan telinga,hati n perasaan..hehe.. ^_^




p/s : mood untuk posting entri hari ini agak "harsh",bukan??bukan apa..sebab kerja masih banyak untuk disiapkan..sementara tu,singgah sekejap untuk lepaskan rasa..hehe :)

Jumaat, 16 Mac 2012

Pelancaran Travelog Rabak, Nakal dan Sang Bohemian Bhg 1 di Annexe

Psssstttt!Jentik sini!!

Adakah anda peminat fanatik buku2 yang bertemakan "pulp-fiction"?
Anda mahu novel yang segar?
Anda mahu novel indie?
Yang tidak terlalu menutur kata garis batasan Dewan Bahasa dan Pustaka?

INILAH TEMPAT DAN WAKTUNYA!!

Anda dijemput hadir ke PELANCARAN TRAVELOG RABAK,NAKAL DAN SANG BOHEMIAN pada hari SABTU,24 MAC 2012 bertempat di...




Kehadiran anda amat dialu-alukan!!
Untuk maklumat lanjut,sila JENTIK gambar di atas..
Ada faham??
CUNN!

Jom Join BLOGLIST AyuInsyirah tahun 2012

Assalam :D


Ok,hari ni,aku rasa teringin pulak nak masuk kontes anjuran blogger2 kt Malaysia ni,,rajin tau diorang..semoga follower dia bertambah,follower aku pun bertambah..hehe..



YAYY!!Dah siap tampalkan dekat dinding jurnal ni..tinggal masa orang nak TEKAN JE GAMBAR RAMA2,review,and then follow je..hehe..thanks tuan punya blog yang buat kontes..:D

p/s : cantik kan dia punya rama2 dalam gambr?hehe..


Khamis, 15 Mac 2012

Fun.: We Are Young ft. Janelle Monáe



Give me a second I,

I need to get my story straight
My friends are in the bathroom getting higher than the Empire State
My lover she’s waiting for me just across the bar
My seat’s been taken by some sunglasses asking bout a scar, and
I know I gave it to you months ago
I know you’re trying to forget
But between the drinks and subtle things
The holes in my apologies, you know
I’m trying hard to take it back
So if by the time the bar closes
And you feel like falling down
I’ll carry you home

Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

Now I know that I’m not
All that you got
I guess that I, I just thought
Maybe we could find new ways to fall apart
But our friends are back
So let’s raise a toast
‘Cause I found someone to carry me home

Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

Carry me home tonight (Nananananana)
Just carry me home tonight (Nananananana)
Carry me home tonight (Nananananana)
Just carry me home tonight (Nananananana)

The moon is on my side
I have no reason to run
So will someone come and carry me home tonight
The angels never arrived
But I can hear the choir
So will someone come and carry me home

Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

Tonight
We are young
So let’s set the world on fire
We can burn brighter than the sun

So if by the time the bar closes
And you feel like falling down
I’ll carry you home tonight


                                                                                                                                     

Canon IXUS 230 HS : Sebuah Cerita Tak Tergapai


Cantik kan??Hehe..memang dari luar nampak cantik je..tapi nak kasi tahu sikit,inilah kamera kompak digital yang nak sangat aku beli tau..nk beli yang DSLR,duit tak sampai ke situ..nak yang second pun,tunggu kucing bertanduk pun takkan dapat..apalah..tapi tak pe..angan2 lah yang kecik2 dulu..barulah yang besar punya..hehe..kan3?? :D

Kita tengok spesifikasi dia dulu,ok?Memang bes la aku bagi tahu korang..(mood semacam je aku cakap pagi ni ek??hehe..biasalah..pagi2..ketumpatan n kemampatan kureng..:p)

Specifications for Digital IXUS 230 HS

LIHAT SINI!

Harga dia? of course lah murah je..sebab tu aku nak..RM 899.00..murah je kan??yelah murah sesangat bagi orang yang tak bekerja macam aku..harap dengan bapak kasi duit??tak payah..susah oag tua..aku nak beli sesuatu dengan hasil peluh aku sendiri..lagi barokah kata orang tua,..hehe..

Apa yang istimewanya kamera ni ialah dia dapat rakam video HD. Perkara pertama yang aku nak buat dengan perakam HD ialah nak rakam satu filem pendek o aku nak buat video klip nyanyian aku sendiri..haha..itu jelah..nak kasi keluar yang terbaik punya..

Lepas tu,dia ada HS Sistem. SISTEM HS menggabungkan sensor tinggi sensitiviti dan Canon DIGIC terkenal dengan pengimejan pemproses menangkap imej yang tajam,bebas hingar dengan warna semulajadi yang jelas dalam keadaan cahaya yang amat rendah walaupun tanpa menggunakan tripod. Bes kan??

Ada lagi..kamera kompak baru ni jugak banyak feature smart creative..kita boleh ubah stail gambar sama ada nak stail fish eye,miniature,accent colour n macam2 lagi lah..

Bes tak bes??Tapi sekarang duit belum cukup..tunggu dulu lah..hmm..:(

p/s : kalau dslr lagi murah,mesti banyak orang nak borong kan?kalau gitu kes nya,aku tetap sokong dslr mahal harganya..dapat jugak aku beli yang ori punya..:)

Rabu, 14 Mac 2012

Daya Tarikan Yang Belum Ada Pada Lelaki

Assalam :D


OK..sekarang aku masih dalam mod kepenatan dan kelesuan lepas buat kenduri sepupu baru kat rumah nenek..(itupun nak bgi tau ke?cehh) Tapi aku tetap gagahkan diri nak buat entri malam ni..huhu..:)


Entri hari ni,nak bagi tau pasal "DAYA TARIKAN YANG BELUM ADA PADA LELAKI"
"LELAKI" yang aku maksudkan di sini ialah my boyfriend sendiri..hehe..:)
"DAYA TARIKAN" itu ialah takrifan bagi aku sendiri..isshh..kira entri ni nak cakap pasal apa yang aku suka,yang boleh buat aku tertawan masih belum aku nampak n memang belum nampak kat my "LELAKI"..daya tarikan ini termasuk dalam "CIRI-CIRI LELAKI IDAMAN" menurut kamus hidup Eppy..haha..


OK2,kita manusia ada 24 jam sehari kan? So,jangan buang2 masa..baik kita proceed..yayyy!!


Yang pertama...





"SIFAT LUCU"
  • Lelaki yang tak ada sifat ini memang menjengkelkan kaum wanita. Betul. Anda semua mesti percaya sebab kaum wanita perlu difahami,diberi perhatian,dipujuk dan sebagainya. Tapi kaum lelaki yang dingin dan sentiasa serius dan juga sentiasa ingin berbaik dengan wanita dengan cara seperti dengan setakat mengeluarkan kata-kata manis tidak mencukupi!! Anda harus boleh membuat lawak walaupun agak biasa-biasa sebab hal ini sangat berbeza dengan layanan anda yang sudah biasa itu. Sekali-sekala,tukarlah gaya pujukan anda supaya wanita kembali cair kepadamu..hehe.. :)

Yang kedua...



"GAYA RAMBUT AFRO"
  • Yang ni,aku tak pasti sama ada ia betul2 penarik bagi kaum wanita tapi bagi aku,YES! Sangat cute tau diorang kalau buat rmabut cenggini..walaupun nampak serabut,tapi cute la..haha..itu je yang aku tahu..nampak cute..ini mungkin pandangan peribadi seseorang sebab citarasa orang tak sama,ye tak??hehe..tapi aku rasa,afro cuma sesuai untuk sesetengah orang sahaja..tapi kalau lelaki aku try buat untuk aku,tapi aku rasa tak padan dengan dia,aku takkan cakap dia tak padan..penat2 dia buat untuk aku,aku pulak selamba badak keruhkan hati dan perasaan dia..walaupun pada mulanya dia tak nak pakai rambut macam tu..tapi demi AKU,dia sanggup..tabik lah..aku akan tetap sayang dia sebab itu..PENGORBANAN..so sweet..hehe.. :D

Yang ketiga...



"DEAL WITH ME,DEAR!"
  • Jika kita sudah menyayangi seseorang,sudah pasti kita nak tahu semua tindak tanduknya supaya diorang tak lari. Of course,tapi sekali-sekala,cadangan kaum wanita tak harus dipersiakan,tahu..apatah lagi jika ditolak dengan kasar..sangat2 aku tak suka..aku mungkin kecil hati,menangis sorang diri...mana kau tahu kan??aku tak cakap..bila seseorang wanita nak beli sesuatu yang dia idamkan,yang dorang jarang sangat2 dapat,janganlah dihalang..perempuan akan fobia terhadap anda..dorang akan jawab tak tahu je bila korang nak belikan sesuatu yang dia nak nanti..jagalah hati kekasih..jangan macam tu,ok?kasihanilah kaum wanita,ye sayang??tapi kalau diorang selalu sangat beli barang tak ada maknanya macam tu,memang patut kena sepak lah sebab diorang bukan nak jaga benda tu baik2,but saja nak korang rasa susah jaga prempuan sebelum korang rasa yang sebenarnya bila lepas kawen..haissshh..apalah..satu lagi,bila diorang ajak gi mana2,JANGAN BERSUNGUT!!!AMARAN KERAS!!Tolong lah jangan..aku paling tak suka bila lelaki aku nampak bersungut bila aku ajak prgi mana-mana selain tempat asal yang aku nak tuju bersama dia temankan..hmm..sendiri mahu ingatlah,cinta..:( 

So far,aku boleh tembusi 3 kelemahan ini..aku harap dia kan berubah n mampu tampung semua kekurangan ini..hehe..kalau ada kekurangan lagi yang aku jumpa,aku akan tulis sambungan entri ini lagi..I BELIEVE IN YOU,DEAR..




p/s : aku tetap rindukan dia walau apa pun...



Selasa, 13 Mac 2012

Small Rule

                                                      
   


SYNOPSIS: The film centers around a group of teenagers dreaming to become musician. They form a band to enter an audition, but there is a twist when one of the members has to carry on his family's bakery business.

Release Date: June 09, 2011
Rating: PG13
Genre: Comedy, Musical
Duration: 1hr 30mins

Actors:
Chayatad Yupenkaew


Jazz Chuancheun


Patipan Lorsatian


Pongpitch Preechaborisuthikul



Sirichai Usshanaikraileus


Wanida Termtanaporn

Director:
Poj Arnon 

TRAILER? CLICK HERE!


Terus terang,masa aku tengok movie ni,aku jatuh cinta kat lelaki
rambut afro,num 3 dari kiri..hehe..cute je..;D
ni barulah band namanya..sambil gig,jamming,
sambil jaga bakery..pandai buat kek pulak tu..hehe..kan ke bes 
kalau boyfren gitu..
IIIISSSHHH..jeles betul kalau dapat laki cenggini..
ini barulah indie rock n roll!
aku nyanyi sora sumbang..
sory lah ye..

Isnin, 12 Mac 2012

Running Man! I Love You!




Kenapa tah aku tiba-tiba sesuka sangat dengan rancangan variety ni..hehe..bes lah..bukan apa..RM ni,boleh buat aku lepas stress..sambil lepak-lepak atas kerusi sofa yang tak berapa nak empuk,aku boleh gelak sampai pecah perut tengok gelagat diorang..hahahahahaha..walaupun aku bukan peminat tegar K-POP n memang bukan pun,tapi gara-gara RUNNING MAN,aku rasa teringin nak pgi smbung belajar kt Korea..chewahh! haha..(lagi best dari Raja Lawak..o Maharaja Lawak..haha..sory,guys!):p


Okey,sambil2 aku tengah excited ni,ada bagusnya aku ceciter sikit pasal ahli-ahli RM ni..haha..



ANDA DAH SEDIA??
JOM KITA "START"!!





Ulala..haha..inilah pemain Running Man yang pertama nak saya perkenalkan..nama dia KIM JONG KOOK..dalam RM ni,dia digelar "Lelaki Penguasa" sebab dia selalu menang,pandai buat hipotesis,pandai bagai la..sebab tu,semua musuh takut amat dengan dia..haha..n dia jugak yang paling tegap badannya..dan yang paling penting,dia TAK PERCAYAKAN ORANG LAIN walaupun ahli kumpulannya sendiri..kerana sudah terlalu sering perkara-perkara yang sengal seperti "DIKHIANATI" berlaku dalam RM..betul! Tak caya,tengoklah sendiri..hehe.. :)



Yang ni pulak,HA DONG HUN nama dia..dalam RM,dia dikenali sebagai HAHA,HARORO @ PORORO..sebab apa nama dia gitu,aku pun tak tahu..sebab yang aku tahu,cerita kartun kanak-kanak tu,PORORO yang dekat Disney Channel Astro tu,mak dia yang karang..sebenarnya watak kartun tu adalah Haha..hehe..ok..budak ni pulak terkenal dengan jolokan 'ADIK JONG KOOK' sebab dia pun lebih kurang macam Jong Kook,pandai buat hipotesis o bagai2 yang pandai..tapi dia ni,selalunya tersingkir masa tengah-tengah permainan..rugi amat tu..sedangkan biasanya dia tahu apa yang akan terjadi seterusnya..tapi yang paling menjengkelkan pasal Haha ni ialah PANTANG JUMPA WANITA CANTIK..mesti dia je yang punya..asal jumpa je,cakap I LOVE YOU,SAYA AKAN TUNGGU AWAK SAMPAI SAYA MATI..hahaha..apa2 jelah kau,Haha..



OK..yang ni pulak nama dia YU JAE SUK. Mamat ni biasa dipanggil dengan gelaran "BELALANG" atau "YURCEWILLIS". Kenapa dia digelar macam tu,yang ni pun aku tak tahu sebab aku selalu miss tengok pasal adik aku selalu potong line tukar g channel katun. Siot betol. Tapi tak pe..Nilah host RM yang sebenarnya..mamat ni,agak tua lah jugak tapi baru kawen tahun lepas kalau tak silap..haha..jodoh lah katakan..tapi dalam RM,dia ni yang keempat boleh tahan lah jugak..tapi tak pernah tak tersingkir..n tak pernah menang dengan individu..mst kalah je..haha..but anyway,sabo jelah ye,Jae Suk?? kehkehkeh..



Perempuan?Jangan terkejut kawan..memang nama rancangan ni Running Man,tapi perempuan ni pon boleh tahan jugak lasaknya..Namanya SONG JI HYO. Dia digelar "JAGUH RUNNING MAN" sebab dia satu2nya ahi perempuan yang bertahan dalam Running Man dan jugak antara yang selalu memenangi permainan dalam RM. Tak sangka kan?Ji Hyo dalam ni digandingkan bersama-sama dengan Gary. Mereka berdua diberi gelaran "PASANGAN ISNIN". Saya ni agak malas nak google+,so smpai skrg lh stil tak tahu kenapa dgn gelaran tu..haha..



NA..yang ni lah namanya KANG GARY..yang couple2 dgn Ji Hyo tu..haha..ok..pendek kata,dia ni agak lurus (ada sorang lagi member yang lurus dari Gary!!!) tapi sumtime daya fikir dia amazing jugak..yang bes nya pasal Gary ni,walaupun dia cuba dekat dengan perempuan lain,dia tetap rasa tak selesa dan Ji Hyo jugak lah yang dia rasa selesa sangat bersama,..wah..hehe..Gary tak de gelaran tapi dia ada trademark wooo! 'STRESSSS!' hehe..itulah trademark dia..bila dia tak dapat selesaikan sesuatu,mesti cakap gitu...kononnya nak lepaskan geram le tu..haha..lucu la engkau..



Ok..ingat lagi tak lelaki yang aku cakap lagi lurus dari Gary tadi??Nilah dia..LEE KWANG SOO!hmm..lurus bendul giler..aku tak tahulah sama ada dia buat2 lurus atau dia ni betul2 slow learner punya orang..biasanya dia ni lah yang selalu menghancurkan harapan dan perancangan orang..lagi satu,dia ni tak pandai nak berlakon..bila jadi pengintip,msti orang dapat syak..I wonder lah,mcm mna lah isteri dia dapat survive kalau dia masih tetap mcm ni walaupun dah kawen??huhu..



Finally..kita dah sampai ke peserta yang paling last sekali iaitu JEE SEOK JIN..tak banyak yang aku boleh kata pasal Seok Jin ni sebab dia anggota yang paling tua n paling tak berdaya agaknya..n paling mudah nak tersingkir n paling mudah teraniaya n paling tak dihiraukan dan tak dipedulikan..haa..panjang kan tak aku buat??Tapi itulah hakikatnya..kadang-kadang aku kesian jugak dengan orang tua ni..tapi aku jugak pernah merasa bangga dengan dia sebab ada satu episod khas dia balas dendam kt semua anggota RM yang lain..khas Sherlock Holmes..HEHE..tabik lah,,dia buat perancangan seminggu beb..teliti punya..tapi akhirnya dia gagal jugak..sikit je lagi..tapi disebabkan Jong Kook n Ji Hyo memang lagi pandai,so sepandai-pandai tupai le jawabnya..hehe..

So,akhir kata,inilah para peserta RM..bes kan personaliti diorang..sengal tau diorang ni..memang bes sangat..kepada sesapa yang tak minat Korea tu sebab jejaka jambu n perempuan dia yang cantik2 belaka,korang suma boleh tengok RM..kat sini,jejaka sume maskulin,sengal,perempuan lasak..mesti bes punya lah..boleh release tension..sesapa yang ada Astro HD punya,gerenti boleh tengok lah..kat ONE HD,SALURAN 393..OK??

HIDUP RUNNING MAN!! I LOVE U ALL!


p/s : bila lah agaknya RM nak buat shooting kat Malaysia??Aku sanggup tempah tiket semata2 nak tengok diorang tau kalau diorang buat kat Malaysia..hmm..:(