Isnin, 12 Mac 2012

Running Man! I Love You!




Kenapa tah aku tiba-tiba sesuka sangat dengan rancangan variety ni..hehe..bes lah..bukan apa..RM ni,boleh buat aku lepas stress..sambil lepak-lepak atas kerusi sofa yang tak berapa nak empuk,aku boleh gelak sampai pecah perut tengok gelagat diorang..hahahahahaha..walaupun aku bukan peminat tegar K-POP n memang bukan pun,tapi gara-gara RUNNING MAN,aku rasa teringin nak pgi smbung belajar kt Korea..chewahh! haha..(lagi best dari Raja Lawak..o Maharaja Lawak..haha..sory,guys!):p


Okey,sambil2 aku tengah excited ni,ada bagusnya aku ceciter sikit pasal ahli-ahli RM ni..haha..



ANDA DAH SEDIA??
JOM KITA "START"!!





Ulala..haha..inilah pemain Running Man yang pertama nak saya perkenalkan..nama dia KIM JONG KOOK..dalam RM ni,dia digelar "Lelaki Penguasa" sebab dia selalu menang,pandai buat hipotesis,pandai bagai la..sebab tu,semua musuh takut amat dengan dia..haha..n dia jugak yang paling tegap badannya..dan yang paling penting,dia TAK PERCAYAKAN ORANG LAIN walaupun ahli kumpulannya sendiri..kerana sudah terlalu sering perkara-perkara yang sengal seperti "DIKHIANATI" berlaku dalam RM..betul! Tak caya,tengoklah sendiri..hehe.. :)



Yang ni pulak,HA DONG HUN nama dia..dalam RM,dia dikenali sebagai HAHA,HARORO @ PORORO..sebab apa nama dia gitu,aku pun tak tahu..sebab yang aku tahu,cerita kartun kanak-kanak tu,PORORO yang dekat Disney Channel Astro tu,mak dia yang karang..sebenarnya watak kartun tu adalah Haha..hehe..ok..budak ni pulak terkenal dengan jolokan 'ADIK JONG KOOK' sebab dia pun lebih kurang macam Jong Kook,pandai buat hipotesis o bagai2 yang pandai..tapi dia ni,selalunya tersingkir masa tengah-tengah permainan..rugi amat tu..sedangkan biasanya dia tahu apa yang akan terjadi seterusnya..tapi yang paling menjengkelkan pasal Haha ni ialah PANTANG JUMPA WANITA CANTIK..mesti dia je yang punya..asal jumpa je,cakap I LOVE YOU,SAYA AKAN TUNGGU AWAK SAMPAI SAYA MATI..hahaha..apa2 jelah kau,Haha..



OK..yang ni pulak nama dia YU JAE SUK. Mamat ni biasa dipanggil dengan gelaran "BELALANG" atau "YURCEWILLIS". Kenapa dia digelar macam tu,yang ni pun aku tak tahu sebab aku selalu miss tengok pasal adik aku selalu potong line tukar g channel katun. Siot betol. Tapi tak pe..Nilah host RM yang sebenarnya..mamat ni,agak tua lah jugak tapi baru kawen tahun lepas kalau tak silap..haha..jodoh lah katakan..tapi dalam RM,dia ni yang keempat boleh tahan lah jugak..tapi tak pernah tak tersingkir..n tak pernah menang dengan individu..mst kalah je..haha..but anyway,sabo jelah ye,Jae Suk?? kehkehkeh..



Perempuan?Jangan terkejut kawan..memang nama rancangan ni Running Man,tapi perempuan ni pon boleh tahan jugak lasaknya..Namanya SONG JI HYO. Dia digelar "JAGUH RUNNING MAN" sebab dia satu2nya ahi perempuan yang bertahan dalam Running Man dan jugak antara yang selalu memenangi permainan dalam RM. Tak sangka kan?Ji Hyo dalam ni digandingkan bersama-sama dengan Gary. Mereka berdua diberi gelaran "PASANGAN ISNIN". Saya ni agak malas nak google+,so smpai skrg lh stil tak tahu kenapa dgn gelaran tu..haha..



NA..yang ni lah namanya KANG GARY..yang couple2 dgn Ji Hyo tu..haha..ok..pendek kata,dia ni agak lurus (ada sorang lagi member yang lurus dari Gary!!!) tapi sumtime daya fikir dia amazing jugak..yang bes nya pasal Gary ni,walaupun dia cuba dekat dengan perempuan lain,dia tetap rasa tak selesa dan Ji Hyo jugak lah yang dia rasa selesa sangat bersama,..wah..hehe..Gary tak de gelaran tapi dia ada trademark wooo! 'STRESSSS!' hehe..itulah trademark dia..bila dia tak dapat selesaikan sesuatu,mesti cakap gitu...kononnya nak lepaskan geram le tu..haha..lucu la engkau..



Ok..ingat lagi tak lelaki yang aku cakap lagi lurus dari Gary tadi??Nilah dia..LEE KWANG SOO!hmm..lurus bendul giler..aku tak tahulah sama ada dia buat2 lurus atau dia ni betul2 slow learner punya orang..biasanya dia ni lah yang selalu menghancurkan harapan dan perancangan orang..lagi satu,dia ni tak pandai nak berlakon..bila jadi pengintip,msti orang dapat syak..I wonder lah,mcm mna lah isteri dia dapat survive kalau dia masih tetap mcm ni walaupun dah kawen??huhu..



Finally..kita dah sampai ke peserta yang paling last sekali iaitu JEE SEOK JIN..tak banyak yang aku boleh kata pasal Seok Jin ni sebab dia anggota yang paling tua n paling tak berdaya agaknya..n paling mudah nak tersingkir n paling mudah teraniaya n paling tak dihiraukan dan tak dipedulikan..haa..panjang kan tak aku buat??Tapi itulah hakikatnya..kadang-kadang aku kesian jugak dengan orang tua ni..tapi aku jugak pernah merasa bangga dengan dia sebab ada satu episod khas dia balas dendam kt semua anggota RM yang lain..khas Sherlock Holmes..HEHE..tabik lah,,dia buat perancangan seminggu beb..teliti punya..tapi akhirnya dia gagal jugak..sikit je lagi..tapi disebabkan Jong Kook n Ji Hyo memang lagi pandai,so sepandai-pandai tupai le jawabnya..hehe..

So,akhir kata,inilah para peserta RM..bes kan personaliti diorang..sengal tau diorang ni..memang bes sangat..kepada sesapa yang tak minat Korea tu sebab jejaka jambu n perempuan dia yang cantik2 belaka,korang suma boleh tengok RM..kat sini,jejaka sume maskulin,sengal,perempuan lasak..mesti bes punya lah..boleh release tension..sesapa yang ada Astro HD punya,gerenti boleh tengok lah..kat ONE HD,SALURAN 393..OK??

HIDUP RUNNING MAN!! I LOVE U ALL!


p/s : bila lah agaknya RM nak buat shooting kat Malaysia??Aku sanggup tempah tiket semata2 nak tengok diorang tau kalau diorang buat kat Malaysia..hmm..:(









2 ulasan: