Rabu, 2 Oktober 2013

akronim susunan gelombang elektromagnet (fizik)

Assalam :)

teknik ini diambil dari blog http://zmd94.wordpress.com/. aku rasa sangat bagus untuk calon-calon yang tengah speeding untuk last preparation. so,untuk lebih banyak akronim,klik link di atas. aku cuma ambil untuk sharing dan tolong korang. kalau nak berjaya,kena sama-sama kan?

barulah malaysia maju.

teknik ni namanya teknik BeDAK. menurut pengasasnya,lebih kurang macam bedak badan.
ok,bedak badan kan,korang tau kan?


susunan ini dari atas ke bawah. maksudnya,dari gelombang yang panjang ke gelombang yang pendek.

Radio waves (Ra)
Microwaves (M)
Infrared (In)
Visible light (Vis)
Ultraviolet (Ul)
X-rays (X)
Gamma rays (Rays)
FORMULA : RaMIn VisUl XRays

kalau nak lagi mudah,ingat jer,RAMIN BISUL kena XRAYS. 

4 ulasan:

  1. Kamek paling bebal physics. Hahaha.

    BalasPadam
  2. wah thanks for the info.. pertama kali dtg ke blog ni.. comey sgt! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. thank you so much..jemputlah dtg selalu,k? :) salam perkenalan..

      Padam