Isnin, 13 Disember 2010

Lagenda Budak Setan

     Ermm,,LAGENDA BUDAK SETAN...first time sy tengok citer tu malam tadi kat astro citra,feeling giler..memang best lah..sy hampir2 nak menangis tengok citer tu sebab punyer la power die punyer feeling..tapi tahan je lah..takut mak tengok,malu la..dh besar2,nangis tengok tv..tentang pengolahan filem LBS,sinematografi yang sangat2 cantik dan indah..sy boleh bg 5 bintang untuk kualiti sinematografinya..yang menarik hati sya dalam filem tu ialah foto2 Ayu(Lisa Surihani) yang diambil oleh Kasyah(Farid Kamil)..sangat2 indah..memikat hati dan sukma ku..mngenai statement Lisa semasa beliau menjalani penggambaran LBS,scene yang paling mencabar ialah semasa dia bergaduh dengan Azmi(Que Haidar)..memang betullah,,lelaki tu tarik rambut Lisa..kesian Lisa..awek cun macam tu dia tarik rambut bagai nak rak muka Lisa menangis tahan sakit..aduuiih..sabar je la..walaupun saya ni bukanlah pembaca buku LBS sebab sy generasi baru,tapi saya dapat rasakan keagungan cinta Kasyah terhadap Ayu..ketulusannya,keikhlasannya untuk mencintai seorang gadis yang mampu membimbingnya untuk mendapatkan semangat baru untuk meneruskan pengajiannya demi cinta..sy rasa yg novel lg dahsyat kot dr filem sb filem ni nampak straight forward je..mcm ade sumthing wrong..mcm byk dpotong2 je isi cerita tu..tapi apa2pun,untuk Ahadiat Akashah,2 thumbs up for you kerana menghasilkan novel yang teragung dan menjadi buaian perasaan ramai orang..terima kash kerana berjaya membawa suatu klainan dlm novel2 melayu yang selalunya flat dan meleret..tentang OST Lagenda Budak Setan,memang best dan menyuntik perasaan..untuk yang masih tercari2 lirik lagu Bila Cinta (Filianti Vlee,Gio) dan Getar Hati (Gio),terimalah dariku untukmu..

Bila Cinta (Filianti Vlee,Gio)

Bila cinta kini..
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu..

Dulu kau tawarkan..
Manisnya janjimu
Dan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Hingga engkau pergi
Tinggalkanku..

Hilangnya cintamu..
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana..

Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hinggaku terjatuh
Dalam harapan..

Kusebut namamu
Di setiap doaku
Dan ku kan setia
Kenangan tentangmu
Yang ku dapat
Hanyalah bayangmu..


Getar Hati (Gio)

Saat pertama aku mengenal dirimu
Berdetar jiwa ragaku
Kau mempesonaku
Tanpamu..aku lemah
Kau berikanku cahaya
Terangi gelap hidupku
Ku luluh padamu..

Dengar hatiku
Kan ku bisikkan cintaku
Lihat jiwaku
Kan kau dapatkan setia..ku
Ingat diriku
Kau kan rasakan rinduku
Untuk dirimu
Kan ku berikan hidupku..woo

Tiada ulasan:

Catat Ulasan