Isnin, 30 September 2013

10A SPM : Ada Berani?

Assalam :)



Kalau saya dapat 10A SPM tahun ni,amacam?
Ada berani?
Adalah berani..Berani cakap saja.
Buat nya susah.

Tapi kalau betul lah.
Saya cuma gembira tentang ;

1. Saya orang pertama dapat streeet A dalam sejarah sekolah.
2. Dapat imbuhan mencurah-curah.
3. Yang penting,saya tak nak masuk science side lagi.
4. Saya nak kerja besar,gaji tinggi tapi cuti banyak. Ada ker?
5. Interview universiti nak masuk Islam Finance. Biarpun tak glamer macam doktor,yang penting hidup bahagia. Tak stress memanjang. Sebab dah jumpa kerja yang soulmate. 

Btw,ada ker budak streeet A dalam Malaysia ni nak keluar dari sains side (if they're sains side) bila smbung pgajian? Aku rasa takkanlah..Cuma sayalah 1 in a million. Sapa-sapa yang berada dalam landasan kereta api macam saya,tolong komen. Nak dengar korang punya choice apa. :)

2 ulasan:

  1. transformers kuning14 Oktober 2013 11:10 PTG

    kerja besar, gaji tinggi dan banyak cuti, jadilah seorang guru besar atau pengetua. hua hua hua, kalau nak tukar aliran tu personally saya rasa keputusan itu takla terok tapi rugi jugakla kalau dah stret a nak melencong pegi kat lain pulak, cuma pandai2 plan masa depan la, jangan pulak jadi seperti yang dikejar tak dapat yand dikendong berciciran. mak aih!sastera pulak aku malam ni, btw, all the best in SPM! :)

    BalasPadam