Rabu, 4 Disember 2013

Wishlist Checked! : Samsung Galaxy Grand Quattro


Ni cerita kelmarin sebenarnya. Memandangkan aku dah dapat apa yang dihajati iaitu dapat memiliki hp Samsung (apa-apa jenis pun tak kisah) iaitu Samsung Galaxy Grand Quattro. Cina tempat aku beli tu memang baik hati sangat. Maybe sebab tengok customer dia awek cun kot (buek!),sebab tu lah dia terima aku punya offer sampai-sampai dia boleh turunkan harga dari RM800++ kepada RM780.

Memang sebiji macam niey..

Yeap! Kalau korang rasa korang ni aweks or bujangs yang cun,tolong pigi kedai ni,nama dia Arrow Marketing,First Floor,Wisma Saberkas,Kuching,Sarawak. (Haa,siap promo lagi. Ni lah yang dikatakan budi yang baik dibalas baik. Haha! )

Bapak pun baik hati semalam. So,dia pun belikan jugak untuk mama. Hp yang sama,kaler jer yang beza. 
Okay ler tu kan?

Tapi,yang tak bestnya,adik-adik yang lain berputih mata. Kesian pulak aku tengok. Lebih-lebih lagi yang adik num 2. Hp dia bukan main banyak tapi yang latest dia beli dah masuk hospital. Entah kenapa aku terasa kesian dekat dia. 

Bukan..simpati.
Bukan..rasa macam serba salah gitu.

Tapi,dalam pada masa kesian tu,dia ni jeles agaknya. Dia bagi tahu,kalau Samsung ni,kalau masih ada cap duos,gerenti tak ori. 

What the fish?!

Bukan main mahal lagi aku beli,senang-senang dia cakap tak ori. 
Aku diam jer. Diam tu maksudnya mengalah lah.
Tak nak lah gaduh-gaduh. Tak suka.
Biarpun dalam hati ni terasa jer nak lawan.

Aku tak kesah sebenarnya. Asalkan hp ada. Tapi yelah kan,impian manusia. Kalau dah dapat keperluan,mestilah disertakan dengan kehendak. Mesti nak yang lagi canggih or lagi cantik.

At first,aku ada dua pilihan ekceli. Nak Sony Xperia C atau Samsung Galaxy Grand Quattro?

Cina tu semalam tunjuk yang kaler ungu..memang cun abes
lah bagi tau korang..

Kalau dibandingkan dengan Samsung,kualiti video dan sound Sony ni jauh lagi bagos. Tapi,bateri Sony ni tak dapat dialih. I meant,bateri dia susah nak dikeluarkan. Lagipun,aku tak biasa dengan peranti Sony,so aku pilih Samsung. Lagi femes.

Pengaruh prestij sebab Samsung kan jenama. Fofuler. Banyak orang pakai.

So,hari ni tengah belek-belek. Banyak lagi benda belom isi dalam hp baru..Haha!
Btw,pakai duit sendiri tau beli. Haa,boleh tahan tak?

Tapi yang paling penting,wishlist checked! Hehe~ :)

5 ulasan:

  1. Assalamualaikum.. blogwalking dan follow balik sini. haha. Tahniah2 dpt fon. haha. Sony Xperia pun bagus tapi sekarang samsung jadi trend kan? :D. lagipun samsung ni kebanyakkan lawa2.. haha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu betul. hihi. thanks sudi follow blog sy. :)

      Padam
  2. Bestnya. Mun kamek towk nang alu sikda harapan nak beli menda kdak ya. Bila berduit, jadi lokek. Bila sik berduit baruk beraie nak beli. Hahaha.

    BalasPadam
  3. Aku punya galaxy grand duos..puas hati..hp android yg spec sederhana ni kena pandai jaga baru sihat tak hang bagai..
    Aku punya syukur...masih sihat..laju n memuaskan..dh 5 bln pakai
    Aku org semenanjung bru pindah kt kuching..mcm biasa gi je kat saberkas tu..hehe

    BalasPadam
  4. hye bunga...bestnya dpt hp baru..gunakan sebaik mungkin kay..singgah sini ptg jumaat..

    BalasPadam