Rabu, 15 Oktober 2014

Kopi O yang Perrrgghh Kuat Gilerr

Assalamualaikum.

Aku diberi masa oleh aku sendiri sendiri selama 30 minit untuk menaip entri yang ciput untuk malam ni. Since aku dah lama tak berblogging,aku nak menambahkan koleksi entri aku untuk bulan 10 ni. Yeehihihi.

Btw,aku tiap pagi,sejak ada dekat UNIMAS ni,dah terbiasa minum kopi o kaw2 pekat so that aku tak ngantuk dalam dewan kuliah. Bila aku tak minum kopi,aku akan mengantuk dan aku akan rasa menyesal sebab tutup mata even sesaat pun dalam dewan kuliah sebab every single words yang lecturer cakap tu ibarat EMAS yang masa tu je kau boleh dapat. Aha! 

Tapi,kalau aku tak gi kuliah or kuliah hari tu sejam saja,aku tak minum kopi lah, Just make sure aku dah cukup tido untuk malam sebelum tu dan esoknya,sejam kuliah boleh tahan lagi. Yang tak tahannya kuliah kat sini berlarutan sampai pukul 5. 8 pagi - 5 pagi. Eh? Haha. Faham-fahamlah yer.

Kopi tak buat aku tido sehari semalam. Thanks,kopi.
Sumber : https://nescafe.com.my/


So far,aku rasa kopi ni paling mujarab dan berkesan untuk menahan kedegilan mata aku untuk stay up. Nescafe Kopi O. Kalau tak nak tido malam,minumlah kopi. Sampai siang esoklah terjaga mata tak nak tutup. Hehe.

Pernah sekali,aku cuba minum kopi Stabak. Orang cakap tak tido malam kalau minum kopi tu. So,aku pun pegi cuba. Mahal gilerr satu cup dekat nak 20 hengget tapi nafsu nak mencuba tu membuak-buak,so aku relakan saja. Haha. Adalah jugak effectnya,sikit, sebab kopi dia brew jugak tapi tak dapat menandingi kopi Nescafe ni.

Aku biasa beli yang packet saja. Tak mampu nak beli yang dalam tin tu tiap hari. Eii,botak kepala. Basicly,dia jual dalam packet besar sekaligus,around plus minus 12 ringgit jugaklah. Tapi berbaloi sebab tahan sampai 2 bulan. Hehe.

Rugi kalau tak cuba :)

2 ulasan:

  1. Kamek minum kopi, sik minum kopi, sama jak. Mun dirik nang madah nak tido, kinek2 ya jwak kamek tido. Hahah. Tapi kamek jarang minum kopi. Ujong2 ada kamek diangkut ke sepetar gik kelak gara2 sembelit entam minum kopi.

    BalasPadam
  2. duhal..haha..rilek lah..kmk mun xda keperluan,xbetah juak nak minum kopi..mgkin sbb mindset bila minum kopi mata xkan ngantok ya kali nyuruhny..haha..susah mok sroh otak mdh xtido mun xmnum..mst mk minum juak bruk dpt..ngehehe..

    BalasPadam