Ahad, 6 April 2014

Sesi Lima : Belajar Memandu Kereta

Assalamualaikum..

Haaa...parking lagi! Haduuii!



Aku tak nak cakap banyak lah sebab apa yang aku buat sama macam entri sesi 3 dan 4. 

Tapi..

Cikgu aku..aduiii! Dia boleh ketawa pulak bila aku terkejut sampaikan enjin kereta mati!!
Haduii..cikgu..boleh pulak dia..sampai hati..berdekah-dekah dia ketawa..

Ceritanya macam ni..
Aku tengah keluar dari kotak parking..bila turn aku nak belok dan lepas clutch,kebetulan cikgu-cikgu lain dekat pondok sebelah menjerit sebab menang atau kalah olo,aku pun tak tau..masa tu lah aku terkejut..dahlah emosi aku tak stabil sebab lewat datang..ni tambah pulak dengan jeritan yang tak perlu..aku tak leh bawak kereta betul2 a.k.a FOKUS kalau mental tak sedia. Memang macam-macam perkara pelik akan berlaku. Contohnya,terkejut macam tahap melatah tapi tak mencarut lah,setakat terkejut biasa. 

Ketawa-ketawa cikgu aku tu,dia bagi tahu,"Belum kena jerit dengan JPJ,awak dah terkejut beruk macam ni,". Ya Allah,perasaan masa tu,malu sangat. Pastu dia sambung lagi,"Haha..haissh..belum pernah ada student saya macam ni sebelum ni..first time pulak saya ajar orang macam ni..haha," 

Okayy? Apa maksudnya tu? Saya ni slow learner?
Hello Cikgu Olldy Onna anak Lingga,kamek tok,masa blaja ngan kitak jak kamek ngembak kereta,aok? Sekda orang lain mok nyuroh kamek tok ngembak kereta sebab sidak sik arap. Maklumlah,baruk 5 kali ngembak,sikkan lah alu pande terus nak?? Haiyyaa.. 

Ishh3..

Hope tak berlaku lagi perkara macam tu lepas ni. Bikin malu saja. Next class,hari Sabtu,pukul 1 petang. What the fish kan..lagi lama gap dia bagi sebab schedule penuh..hermm..tunggu jelah labu...

Jenuh..

p/s : rasanya tak boleh lah nak test JPJ bulan 5 kalau macam ni nampak gayanya..masuk tempat parking serong..arrgghhh..jangan mengalah,eppy..teruskan usaha..dan paling penting,optimis. okayy? Okayy.

2 ulasan:

  1. Tak pelan2 kayuh2...diorang ni mmg suke menjerit. Tambah2 pakcik2 JPJ tu nnt.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yelah..diorang bukan menjerit sbab nak ngajar pun..diorang jerit sebab buat benda lain kat tepi litar tu.. -_-

      Padam