Rabu, 16 April 2014

Sesi Lima : Belajar Memandu Kereta

Assalamualaikum.

Entri kali ni agak lewat. Sebab sesi lima ni berlaku Sabtu lepas.
So..finally..

BELAJAR NAIK BUKIT!!

Yeayy! Haha. Gembiranya... Haha..Gembiranya...

Mula-mula,aku tanyalah. Buat apa? Belajar parking dulu. 
Alahhh??! Parking lagi? Jenuhh..Tak pelah..

Dua tiga kali pusing,dia suruh stop sebab dia nak ajar bukit. Wahh. Gembira kemain kepalang. First,dia memang bagi tahu lah nak buat apa. Tekan ini,tekan itu,lepas ini,tarik itu. Kann..sekali terang tak faham. Dua kali terang baru aku faham. Sikit. Tapi okayy lah kan daripada tak faham satu benda kann??

Tiga kali naik..arrgghhh..
Enjin matilah..
Brek tak tarik habislah..
Kereta geluncur bawah balik lah..
Macam-macamlah..

Tapi dua tiga kali lepas tu..wahh..lancar beb..naik cun,tayar tepat-tepat atas line kuning..rasa power lah kan..
Cunlah ada sorang lagi cikgu kat atas bukit tu,Cikgu Judson namanya..dia pi tanya aku..

"Dah pass kan naik bukit? Kalau dah pass,saya suruh cikgu sebelah awak ni keluar dari kereta,"

Pastu ketawa. Entah apa-apa. Suka hati dia lah. Huhu. Hairan pulak aku. Tapi aku tahulah,dia gurau. Aku pun buat muka hairan sambil ketawa kecik,haha.

Tapi tak lama lepas tu..

"Okayy,sudahlah. Belajar parking lagi,"

What the heh? Okayy,it's teacher's order. Nak tak nak ikut jelah. 

Parking pun parking lah kan? Tapi eee..best lah naik bukit..hehe..cam best jerr..cam best jer.. :)

11 ulasan:

  1. Dekat cney? Simpang ka? Jeles kamek. Kamek dah tua bangka towk still x da lesen keta. Dahlah taun depan nak praktikum. Ada kitak dapat interview IPG?

    BalasPadam
    Balasan
    1. aok,kat simpang jak..xdapat.. :( careless masa isi online..hihi

      Padam
  2. Assalamualaikum dan salam singgah sini dik...akak dulu paling takut kat bukit...syukur Alhamdulillah akhirnya akak lulus jugak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. wassalam..baguslah..gementar gak ni..entah lulus ke tidak masa test nanti.. doakan jelah ye kak. :)

      Padam
  3. lebih kurang macam cerita mama masa mama mula-mula belajar kereta dulu.. hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan? rasanya semua orang pun macam ni.. kalau lain ceritanya tu,cikgu pun mesti yang lain dr yang lain cara ngajarnya..

      Padam
  4. owh, time Tedi teman Master dulu, naik kereta je terus belajar naik bukit... takde belajar benda lain dah... pastu baru parking...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ooo..ye ker? mungkin dia nak bagi tedi betul2 master naik bukit tu..parking dan 3 point turning tu senang jer..tp mostly byak calon yg fail msa test jpj sebab over konfiden..

      Padam
  5. Hahaha..jgn nnt xlpas time ujian btul ye yer dear..seronok kot time blajar ni ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yupp..betul tu kak..memang best sangat..enjoy jerk sebab balik rumah dah tak pegang dah stereng ni sume..kereta ado,tapi bapak tak kasi bawak sebab tak konfiden sy bawak..haha..

      Padam