Isnin, 3 Disember 2012

Segmen Tanya Dan Jawab by YA

Assalam :)

Selamat memulakan entri baru untuk Disember ni dengan penuh semangat dan keceriaan!! Wah,nampak jiwang betul korang bila masuk Disember,semua nak post entri jiwangz jiwangz..wow..haha..tapi aku? Aku nak join satu segmen untuk entri permulaan bulan ni..amacam? Nak join gak? Jum..tengok aku beraksi lu beb!

Syarat-syarat kalau lu orang nak join..
  1. Follow blog Yanie,tuan punya segmen.(Tekan SINI)
  2. Like fanpage yanie [Tekan Sini Untuk Like]
  3. Buat satu entry bertajuk 'Segmen Tanya Dan Jawab by YA'
  4. Dalam entry tu sertakan soalan saya dan jawapan anda :) 
  5. Dah siap ? Okay now letak link entry dekat komen yaa.
  6. Tarikh akhir boleh hantar link 14.12.2012 :) 2 weeks segmen ni berlangsung.
  7. Selamat Menjawab !!!
So,soalan nya ialah..

1. Your Girl Bestfriend : No idea. I treat every girl fair & square. Sorry,chicks!

2. Your Boy Bestfriend : There's a lot but tak sampai ke tahap tu lagi kot. Sorry,guys!

3. Your Nickname : Eppy | Ippy | Eiypah | Fifah but aku more prefer Ippy & Eppy. 


4. Your Favourite Food : Tengok menu dulu lah..kalu sedap,tu dia lah..

5. Your Favourite Drink : Vanilla. Skyjuice pon tak pe kalau dah pokai sangat.

6. Do You Have Mental Problems : Frankly,YES! dan saya tak boleh hidup tanpanya!

7. Something You Can't Live Without : Jantung??

8. Last Person You Called : Entahlah..tak desperate sekarang..tak tau lah..depend..

9. Your Birthday : 25 June 1996. What a lucky day! I'm lovin' it!

10. Someone You Love : Allah SWT,Family,People Who Nice To Me

11. Someone You Hate : Dunno. Tak terfikir. Hidup macam pelangi.

12. Last Text Said : Emm,ok.. 

13. Your Super Bestfriend : Nope. 

14. Do You Believe In God? : Allah SWT,My Everything

15. Would You Take You Ex Back? : Yes. If he is my destiny.

16. Someone You Miss : Midplayer MAS,Safiq Rahim. :p

17. Last Person That Made You Laugh *sertakan tarikh kalau boleh* : Aunty Noraida.Tarikh? Baru 
tadi.Pukul 4.

18. Your Favourite Song : Dan Sebenarnya. Banyak lagi actually..tp tak leh lawan yang ni. :D

19. Is 2012 Are The Best Year Of Your Life : Nope. Such a boring year. 

20. Do You Like Malay Food : Yes because it's colourful and full with calories & cholestrol???

21. How Old Are You : 16. Saya sebenarnya tak sabar nak SPM.

22. Do You Regret Anything From Your Past ? : Barang yang lepas jangan dikenang..

23. Where Do You Want To Honeymoon ? : Paris? Seoul? Gi kampung jer kot..nak tengok dia 
pandai buat kerja berat ke tak..

24. Do You Believe In True Love : Yes. :)

25. What Is Your Attitude : Crazy | Extremely nice | Good looking..? | Funny | Pendiam | 
Awesome! | Perfectionist | Banyak..face 2 face lah..tak tau nak describe caner..honest sangat nanti kan orang baca,nyampah lak..

26. Are You Scared Of GHOST? : Yes tapi aku selalu berserah..huhu

27. What Is Your Status ? (Single / Taken / Married / Divorced / What ? ) : Pardon?

28. Have You Ever Broke Someone's Heart? : Yes. Apalah soalan ni..

29. Who Is Your Favourite Singer ? : Yuna!! Aku tak pernah rasa cintaku pudar kepadanya..

30. What is your favourite colour ? : As long as the two colours sepadan bersama.. :)

Ok,I'm done. Korang cam ner? Join lah sekali!

5 ulasan:

  1. Cek link http://yaniesayangawak.blogspot.com/2012/12/senarai-peserta-segmen-tanya-dan-jawab.html

    BalasPadam
  2. transformers kuning3 Disember 2012 10:04 PTG

    u have no best friend? seriously? aneh sungguh anda. haha.

    BalasPadam
  3. heyyluuu yeen dari segmen yg sama
    singgah la ke sini jika ada kelapangan ^^
    http://treasurelicious.blogspot.com/2012/12/segmen-tanya-dan-jawab-by-ya.html

    BalasPadam
  4. @transformers kuning honestly..kawan rapat ada lah..tapi bestfriend belom kot.:)

    BalasPadam
  5. transformers kuning6 Disember 2012 4:12 PTG

    @@iamtangerine

    hmm. 16 tahun tapi xda best friend? unik. :)

    BalasPadam