Isnin, 3 Disember 2012

Segment : My Favorite Post 2012

Assalam :)

Bila terasa malas..susah nak buat mukadimah..nak berleter..blog ini memang bermula dengan leteran..tapi hari ni,malas sikit..


So,the fav post sepanjang 2012 ni adalah..


Aku sangat suka entri ni koz it's very informative dan aku sentiasa take it easy untuk tunggu what's gonna happened this year..there's a lot dan banyak yang berlaku..dan yet,Al-Quran is very true..

This entri is also based on research by seorang pakar dan aku sangat kagum terhadapnya kerana dia berjaya membuktikan betapa Al-Quran adalah kitab yang sangat sempurna dan teliti dan terkandung kebenaran yang nyata.

Aku juga favour entri ni sebab aku nak tunggu sama ada ramalan kaum Maya tu betul ke tak sebab ustaz aku cerita,sepanjang munculnya 10 tanda besar kiamat,panjang lagi jangka masanya..tunggu kerajaan Turki Uthmaniyah kuat macam empayar dulu lagi,nak tunggu dia jatuh balik lagi..dunia sekarang ni pun tengah perang sana sini..Islam pun tak kuat macam dulu..mungkin ada hikmahnya Allah berikan kesengsaraan terhadap rakyat Gaza,Palestin dan saudara Islam yang lain kerana Allah sayangkan mereka agar mereka terhindar dari siksa Hari Kiamat yang teramat dahsyat dan tidak boleh dibayangkan oleh manusia..sesungguhnya interpretasi filem barat,2012 cuma setitik daripada air laut. Allahu-alam. Allah lebih berkuasa. Ingatlah. Kun Fayakun.

Berceramah pulak yer..

Tambahan pulak,rating entri ni kedua terbanyak selepas entri Muzik-Muzik bulan lepas. :)

Hehe..tu jer kot?? Malas nak taip banyak-banyak..lapar pulak rasanya..
Ok,semoga saya berjaya! Chaiyok2!!

5 ulasan:

  1. dah memadai dh panjang post ni...hehehe... wahhh memang best la..

    BalasPadam
  2. assalam...ayu datang dr segmen yang sama...

    hehee...kalau tak keberatan ..jom la join segmen ayu pulak yer...hehehe..ada linknyer kat bawah ni...

    http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/11/jom-join-bloglist-ayuinsyirah-tahun-2012.html

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 239 .

    Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

    Sebagai tanda kenang-kenangan antara blogger (^_^)

    Jika ada masa yang lapang , saya Blogwalking ke blog awak

    Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
    Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

    From: Fariz Reza [Dot] Com

    BalasPadam
  4. datang melawat dari segmen yg sama.. ^_^
    post yg menarik..
    http://lokmanramli.blogspot.com/2012/12/segment-my-favorite-post-2012.html

    BalasPadam