Rabu, 28 Mei 2014

Dengar Lagu All of Me Sampai Muntah

Assalamualaikum.

Pernah tak korang buat begini? Tok sah tanya akulah. Kalau ada je lagu yang aku tersangatlah minat *untuk certain period,memang aku akan buat begini. Kalau tak caya,boleh tanya sesiapa yang korang jumpa kat tepi jalan. Mesti diorang kata ya. Kalau tak pun,korang paksa diorang cakap ya. Haha. Menyampah pulak bunyi nya. Hoho. 



Dalam beberapa hari kebelakangan ni,aku sangatlah minat dengar lagu All of Me,nyanyian John Legend. Aku tak kenal pun John Legend ni siapa. Lantaklah. Lagu dia sedap kan? Tapi bila dia touch model dalam mv All of Me dia tu,adoyai..spoil lah pulak. Tapi aku kesah ke? Aku dengar lagu dia sebab suara dia sedap weyh! Haha. 

*sambil menahan mata yang kemerahan dan letak lidi dekat mata

Aku takdelah sampai termuntah nak dengar lagu tu. Sajalah nak kasi tajuk entri aku tu gempak siket. Maksudnya dengar lagu tu sampai korang rasa,

Bluuueeeeeehhhhh..
Nehhhhhhhh..
Ueeekkkkkkksssss..
Eeeeeeuuuuwwwww...
Arrrrrgggghhh!

Yang arggggh tu tahap di mana korang umpama tahanan penjara Guantanamo yang diseksa untuk dengar lagu tu berulang-ulang kali. Okayy,tak lucu kan? Maksudnya,korang dengar lagu tu sampai korang rasa bosanlah. Susah betey nak cakap straight to the point,ye dak?

Baik aku gambarkan macam mana aku menghadapi saat di mana aku dengar lagu tu sampai aku "muntah".

Bila aku dah suka lagu tu,aku akan hafal liriknya dulu. Hafal lirik sampai tahap di mana aku cuba untuk tak buat kesilapan kat mana-mana part. Macam tak berpekdah kan? Memang pon. Jangan tiru tau. Kalau nak tiru,silakan. Kalau muntah,aku tak sediakan servis lap muntah,ok? Kiranya nak perfect lah. Nak tiru cara John Legend ni nyanyi. Dengan slangnya,dengan sebutannya. Sebutan nak kena golong-golong tu juga,kalau masih ada accent Melayu,fail. Sanggup tak mandi sebab nak yang perfect tu. 

Hah! Perfect lah sangat kan.. *mata ke atas,tangan kat bahu

Pastu,datang satu mood feeling alone,dengar lagu tu sambil nangis-nangis. Feelingkan lyric dia. Itu memang step wajib kalau dah hafal lirik. Seriusly,bila aku waras macam ni,rasa macam aku ni mengidap satu jenis stupidity yang infinity masa aku dengar lagu tu sambil nangis-nangis. Mulalah,masa tu,nak kenang benda sedih,nak pity kat diri sendiri. Alahai.. syahdu sangatlah hidup masa tu. Then melalut. Haa. Part melalut ni memang aku tak leh nak terima. Bila aku dah tersangat marah dengan diri sendiri,aku pi bercakap dengan cermin. Aku pi marah cermin. Tapi guna suara falseto yang ala-ala whispering bunyinya tu. Orang luar tak dengar. Hehe. Aku memang deep ah masa tu. Lawak giler.

Bila aku bosan pulak,dalam senarai music player ada 100++ lagu,tapi lagu All of Me jugak yang didengar. Off shuffling,ulang lagu yang sama sampai tertidur ataupun sampai pening kepala dengar.

Korang pernah tak rasa macam ni? Atau pun sedang mengalami keadaan macam ni?

*Tiba-tiba rasa nak tulis entry terganggu pulak. Macam Wi-Fi hilang connection. Geraamm!

1 ulasan:

  1. hahaha..kmk pernah..mun mood jiwang abadi..lagu all of me jak2 diulang sampai boleh hafal dh lirik..

    BalasPadam