Isnin, 8 Oktober 2012

Tips #1 : Jadikan "Curve" Rambut Depan Anda Tepat ! Cantik! Sempurna!

Assalam :)

Petang gini sangat boring dan bila belajar memang tak masuk dek akal. So,buat kerja yang berfaedah seperti berblogging ler..Haha! Ok2 ~ cukup karutan untuk hari ni,meh..kakak Eppy a.k.a kucing ganas takut cicak ni nak ajar korang especially girls n wanita sarat mengandung supaya kelihatan lebih cute walaupun orang cakap wanita mengandung ni memang sangat cantik. Oops? Hehe. Kalo ada salah,sila layangkan kat bawah ni,ok? This is my first tutorial. :)

Ok,rambut tang macam mana tu? Tengok bawah ni ...


Ok??Suke tak??Nak buat tak? Jum!

Firstly..
Sisirkan ke depan rambut depan korang yang korang nak gunting tu.Macam ni ha..

Ha..sampai dah tak nampak mata..kalau tak
tau nak sikat rambut caner,tak tau lagi nak kata
lagu mana..


Then,tunjukkan ibu jari..kalau pegang gunting sebelah kanan,tunjukkan ibu jari sebelah kiri..macam tu jugak kalau korang kidal,ok? Nak tunjuk gak..nahh..


Lepas tu?? Ok,sekarang kumpulkan rambut depan korang tu sambil ibu jari orang masih dalam kedudukan tadi. Sekarang,pegang rambut tu kat tengah-tengah muka @ kat batang hidung.

Next step is..
Sambil korang masih pegang rambut tu,naik kan ibu jari korang ke atas hidung dan berhenti kalau dah sampai paras mata.

Then??
Potong jelah ikut bentuk ibu jari korang tu. Tak susah,kan?

Ibu jari korang kenalah ada kat belakang
rambut depan..baru korang buleh nampak mana
korang nak potong,okeh?

Kite berani jamin kalau rambut tu mesti curve cantik punya lh..sekarang korang dah ada jalan penyelesaian yang selama ni susah sangat nak curve kan..korang dah buleh buat sendiri! Sory lah kalau gambo huduh tapi korang kan pandai..hope korang faham lah.. 

** SELAMAT MENCUBA! **

P/S : Kalau korang buat,menjadi inform kat komen bawah ni yer?kalau tak menjadi pon,inform jer..ok? :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan