Isnin, 8 Oktober 2012

Tips : Jom Kurus! Dengan Paper Cup Diet

Assalam :)

Hari ni,tercurah-curah jer idea nak buat tips,tuto bagai kan?? Hehe..mungkin aku ni agak ketinggalan zaman sebab baru nak buat tuto sekarang tapi dulu masih dalam proses belajar..so..tak de masalah kan?? Mukadimah...uhuk!

So kali ni,I nak kongsi kat u olls semua satu tips diet..no!no!NO! bukan diet yang sampai korang tak makan tu ok?Ni diet simple jer..untuk kontrol nafsu mkan korang..

Apa nama diet ni?? Yerr,betul adik kakak smua..PAPER CUP DIET!

Idea ni datang tiba-tiba dari kumpulan K-Pop Korea,Nine Muses..dorang jadikan amalan makan dorang dengan paper cup..tapi macam mana??Dorang kata simpel??



Memng simple ppon.."p" pun dah double dah tu ha..

1step : Sediakan 3 paper cup. Satu isikan dengan buah-buahan,satu lagi isikan dengan nasi,satu lagi isikan dengan lauk pauk or side dishes korang.

2step : Pastikan korang tak terlebih isi nasi or lauk korang dalam satu lagi paper cup reserve..benda-menda alah tu semua tak diizinkan tau! Mentang-mentanglah paper cup tu banyak,korang nak reserve..alamatnya makin gemuk ler,bukan kuruih..

3step : Elakkan makan makanan yang oag buh garam laut or terkena tumpahan minyak. Maksudnya makanan yang terlalu masin atau pun terlalu berminyak. Korang pun tahu kan kenapa>>kalau tak tau,mr.Google sedia membantu ;)

4step : Jangan lupa! Makan 3 kali sehari dan bersenam lah of course! Korang ingat diet-diet tak senam? Tak de benda senang dalam dunia ni..Huhu!

Okay,itu sahaja.Kenapa??Tak menarik?Di mana ada kemahuan,di situ ada highway lah...hehe.. 

**SELAMAT BERDIET & SEMOGA BERJAYA!**



Tiada ulasan:

Catat Ulasan