Isnin, 12 November 2012

Angan-Angan Lagi : Kerja Sementara Tunggu Result SPM

Assalam :)

Rasanya,kalau dah membahas hal ni tahun ni kan,xyah lah gago-gago nak bahas lagi bila update post lepas SPM tahun depan kan?? So,dah terasa dah plan nak bekerja sambilan ni sebab dok rumah memang boring sesangat..huhu..tapi lepas ni nak balik kampung,agak nya tak lah seboring dan menyedihkan macam sekarang ni kan?? Satu lagi entri popular dan personal untuk minggu ni setelah lama dah tak update kan?? So,apa pulak agak-agaknya angan time ni yer?

Yang pertama..kerja jadi..
Penari @ Penyanyi kebudayaan kat Kampung Budaya Sarawak
Cantik kan? Aku pun nak gak kerja macam ni..sementara belum tua..
Aku memang minat menari dan menyanyi..setakat ni,menyanyi dah ada yang nampak kat sekolah.macam nyanyian lagu puisi untuk peringkat Negeri Sarawak tahun lepas..tapi sekarang ni,hajat nak nyanyi lagu ala-ala folk atau jazz pop belum tercapai jer lagi..hope cikgu ada hantar wakil untuk tahun depan..saya ni memang terasa nak nyanyi..tarian pulak..memang la saya nak..tapi disebabkan saya sudah absolutely dibooking untuk pesta pantun dan bahas,maka apabila tarikh tarian bertembung dengan competition tarian,of course lah tak dapek masuk coz major lebih ke pantun & bahas yang sememangnya memeningkan kepala..adiuh!! Satu lagi masalahnya bila saya nak join ni,ada-ada jer latihan lain yang nak kena attend..cikgu cakap sibuk sangatlah awak..yelah kan..tapi tak pa..lepas ni,saya nak buktikan yang saya pandai menari..saya nak jugak menari! Tapi napa kat Kampung Budaya Sarawak? Dah tu? Kat mana lagi kat Sarawak ni? Aku ni jenis malas nak survey bagai..lagipun,bes apa..kalau dorang organize sumthing,aku boleh senang-senang dapat pas media..haha! Kalau adalah teater sabun kat Sarawak ni,memang teater sabun tu jugak lah saya masuk sebab saya suka benda-benda cenggini..hehe..bes!! Release tensyen..

Yang kedua..kerja jadi..
Model sambilan
Macam Yuna..selamba jer shoot..jadik gak macam model
kan?

Apa-apa jenis model lah..model iklan syampu ke,model iklan kasut ke,model iklan tudung ke,asal model jer namanya..saya nak join..sementaralah kerja ni tak memerlukan keringat dan kudrat yang teramat sangat,so..ini pun salah satu kerja yang chill or tak memeningkan kepala..cuma memerlukan saya berkhayalan di hadapan cermin dan selalu mencipta pose baru yang bersesuaian dengan kehendak fotografer tu nanti..haha! Bajet angan! Hujung-hujungnya nanti,leh pulak isi borang untuk masuk pertandingan Dewi Remaja..kah!kah!kah! Ada ke.. menyampah pulak aku sendiri mendengar nya..

Yang ketiga..kalau tak dapek yang satu dan dua tu,yang ni jadi lah..
Barista kat Starbuck @ Pelayan kat KFC,McD or Pizza Hut
Tak jumpa pulak gambar barista..yang banyak nya kopi yang
dah di"barista"kan..
Emm..tak dinafikan,kerja kat KFC or barista ke,apa2 lah yang berkaitan dengan francais makanan ni,memang  memenatkan dan gajinya pun ikut jam..tapi apa yang penting pengalaman melalui kesusahan itu pastinya ada..bes gak kerja ni..layan orang..bak kata aunty aku,layan tourist..sapa-sapa yang minat Korea,boleh gak jumpa orang Korea tapi dorang demand lah..pandai-pandai korang lah layan dorang kalau jumpa yang demand nak lebih tu..kalau demand dorang ni,korang rasa tak berpatutan,bagi pelempang jer..haha..tak boleh lah gitu ye dak? Tak pasal-pasal baru satu hari kerja,dah kena pecat..emm,apa cer tu? Nak promote,Pizza Hut Tabuan Height banyak tourist datang situ..mintalah kerja situ..lagipun memang kekurangan pekerja..zaman aunty aku kerja dululah..sekarang tak tau lah..korang survey lah sendiri yerk..aku just suggest jer..atas kot,ada KFC..tak jauh dari situ,bangunan sama,,jalan sikit jer,jumpalah Strabuck..kalau nak McD,carilah kat corok bandar sana..tepi jalan je pon..jumpa..lucu betul..siap promote tunjuk jalan yer?? :)

Okeyh,itu jer untuk hari ni. At least,ada jugak story untu dimory2 kat korang. Sapa yang tak nak baca,sudah.Tak paksa yer,sayang. Daa. Doakan saya dapat yang pertama tu,okeh? Hehek!

5 ulasan: